www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Všedního dne zpříjemnění - odpoledne na Bednění!

2021-09-10 08:07:17 | Ing. Helena Schalková

Co baví dnešní mladé lidi? A co baví mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí? Bude to bavit i vás? Přijďte to zjistit ve čtvrtek 23. září do Bedny! Koná se tam totiž již devátý ročník Bednění, kulturně zábavného odpoledne pro všechny.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Pro ty z vás, kteří ještě neznají Bednu, doplníme, že jde o nízkoprahové zařízení pro děti a mládež které najdete na sídlišti Křižák. V jeho prostorách budou tento den připraveny výtvarné i pohybové aktivity, zajímavé workshopy a soutěže. A i když je primárním cílem této akce podpořit kulturní život dětí a mladých lidí, kteří by – nebýt Bedny – trávili svůj čas pasivně, bez pravidelné zájmové činnost a možnosti realizace, dorazit může úplně každý a na své si dozajista přijdou zástupci všech věkových kategorií.

Menší děti si vždy užijí malování na obličej, ty starší se pak mohou zúčastnit výtvarné soutěže o ceny Strom života, nebo se naučit, jak vyrobit originální náramek. Fanoušky tance a pohybu bezesporu potěší workshop zaměřený na streetart a streetdance. A kdo by měl náhodou dlouhou chvíli, může si zahrát stolní fotbálek, nebo třeba vyrobit placku podle vlastního návrhu a fantazie. A také si popovídat s pracovníky a dozvědět se, jak vlastně Bedna funguje a blíže se seznámit se službami, které poskytuje.

Akce Bednění je uskutečněna v rámci tzv. Týdne nízkoprahových klubů, během kterého se po celé republice otevírají nízkoprahová zařízení pro děti a mládež veřejnosti.

„Na Bednění, které se koná pod záštitou starosty města Jana Konvalinky, rádi uvítáme co nejvíce lidí. Vstup je opět zdarma, a to i díky finanční podpoře Města Příbram. Přijďte se pobavit, inspirovat a podpořit mladé lidi v umění,“ doplňuje pozvánku vedoucí NZDM Bedna Kamila Zelená.

NZDM Bedna

je sociální služba určená dětem a mládeži ve věku 6-20 let, kteří tráví rizikově svůj volný čas, anebo jsou ohroženi sociálním znevýhodněním. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. V Příbrami působí již od roku 2010 a od ledna roku 2015 začal v rámci NZDM Bedna fungovat také terénní program. V současné době obě formy služby denně využije přibližně 30 dětí a mladých lidí. Zařízení v roce 2021 finančně podporuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, Středočeský kraj a Město Příbram a firemní a individuální dárci.

Provozovatelem NZDM Bedna je Ponton, z.s.

Ponton, z.s.

Nezisková organizace Ponton působí již 25 let v sociálních službách určených dětem a mládeži z problematického sociálního prostředí. Provozuje dva nízkoprahové kluby (v Plzni a Příbrami), terénní program, zařízení pro předškoláky a jejich rodiče, spolupracuje s rodinami žijícími v prostředí sociálního vyloučení. Denně tak díky projektům pomůže až 100 dětem a mladým lidem ze sociálně problematického prostředí. Významně se tím podílí i na poli prevence kriminality ve městě Plzni i Příbrami.


Ing. Helena Schalková


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka