www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Ve Středočeském kraji zůstává v provozu 21 očkovacích míst, lidem budou k dispozici i mobilní týmy

2021-09-09 09:22:21 | Středočeský kraj, Martina Kemrová ©

Z dvaadvaceti očkovacích míst zůstává od září ve Středočeském kraji jedenadvacet. Zrušeno bylo pouze očkovací místo v Hořovicích, jehož služby nahradí ambulance v berounské nemocnici.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Ve Středočeském kraji je aktuálně 585 587 osob s dokončeným očkováním. Alespoň jedno očkování má přes 800 000 Středočechů. Cíl naočkovat alespoň 70 % plnoletých obyvatel kraje se zatím podařilo splnit na téměř 105 %.

K utlumení provozu došlo také v dobřichovickém očkovacím centru, kde nyní počítají pouze s podáním druhých dávek pro objednané klienty. Čtvrtina sportovní haly Bios ale zůstane vyhrazena pro případné znovuobnovení provozu. V ostatních městech zůstanou očkovací místa zachována. V Kutné Hoře se už neočkuje v kongresovém sále GASKu, ale v nemocniční ambulanci, a v Mladé Boleslavi se očkovací centrum přestěhovalo z kulturního domu do Domu s pečovatelskou službou v Havlíčkově ulici. Na jiných místech zůstala stejná místa, případně došlo k přesunu v rámci jedné budovy či areálu.

Ve Středočeském kraji začnou od příštího týdne fungovat také čtyři mobilní očkovací týmy. „Rozdělili jsme region na pomyslné čtvrtiny a každý mobilní tým bude mít na starosti konkrétní okresy. Kontakty dostanou starostové obcí, na které se mohou zájemci o očkování prostřednictvím mobilního týmu obrátit. Má to ale jednu podmínku – abychom neplýtvali vakcínami, pohonnými hmotami a časem zdravotníků, vždy budeme potřebovat, aby v obci, případně na trase, bylo připraveno šest, případně deset zájemců o očkování doma. Počty vycházejí z množství dávek v jedné ampuli – u vakcíny Pfizer je to šest dávek a u Moderny deset. Jakmile starosta či jeho určený zástupce osloví příslušného koordinátora očkovacího týmu, domluví se na konkrétním termínu,“ vysvětlil princip fungování mobilních týmů radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík.

Ve Středočeském kraji je aktuálně 585 587 osob s dokončeným očkováním. Alespoň jedno očkování má přes 800 000 Středočechů. Cíl naočkovat alespoň 70 % plnoletých obyvatel kraje se zatím podařilo splnit na téměř 105 %.

Ve středních Čechách bylo k dnešnímu ránu 102 nově nakažených, od začátku pandemie eviduje statistika ministerstva zdravotnictví ve Středočeském kraji bezmála 234 000 případů COVID-19.


Středočeský kraj, Martina Kemrová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka