www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Uklízíme, neboť nikdy nejsme lhostejní k prostředí, ve kterém žijeme

2024-04-23 07:51:01 | Kristina Blaszczyková ©

V rámci firemního dobrovolnictví se vodohospodáři 1. SčV, a.s. ve spolupráci s místní organizací Českého rybářského svazu v Příbrami angažovali v důležité ekologické akci, která má pozitivní přínos na místní životní prostředí. Společně tak vyčistili břehy Hořejší a Dolejší Obory včetně nejbližšího okolí, následně pak pokračovali úklidem lesoparku a korytem Litavky.

Foto

Příbram, rybník Hořejší Obora a pěší zóna.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

V rámci této úklidové akce se zaměřili především na silně znečištěné úseky, na které byl nasazen specializovaný kanalizační vůz.

Tato iniciativa přispěla nejen k odstranění odpadků, ale také k obnově životního prostředí pro místní faunu a flóru.

„Ochrana životního prostředí jako úzce vnitřně provázeného a pro člověka životně důležitého ekosystému, tak zejména vodních zdrojů, je jednou z klíčových priorit naší společnosti, a proto je tato aktivita nedílnou součástí dlouhodobého závazku k udržitelnému rozvoji a péči o okolní přírodu,“ uvedl Ing. Bc. Robert Morávek, generální a technický ředitel 1. SčV, a.s.

Jelikož termín úklidu byl cíleně směřován k datu svátku Dne Země, který je 22. dubna, nebyli jsme jedinými dobrovolníky, kteří se zde sešli.

Vodohospodáři a zástupci Českého rybářského svazu v Příbrami vyjadřují vděk všem dobrovolníkům, kteří se aktivně podíleli na této akci a věří, že společně mohou dosáhnout ještě větších úspěchů v ochraně a obnově našeho životního prostředí.


Kristina Blaszczyková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka