www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Předsednictví středočeské TOP 09 obhájil Václav Švenda

2024-04-24 09:34:17 | Markéta Pečenková ©

Středočeská krajská organizace TOP 09 volila po dvou letech své vedení. Post předsedy obhájil krajský radní a příbramský zastupitel Václav Švenda. Místopředsedy byli zvoleni Iveta Koulová (starostka Unhoště), Tomáš Klinecký (starosta Českého Brodu) a Jiří Slavík (poslanec a místostarosta Votic).

Foto

Václav Švenda nyní zahajuje druhé období v čele krajské organizace TOP 09
(Zdroj foto Markéta Pečenková)

Za hlavní úkol si nové vedení vytyčilo výhru v nadcházejících krajských volbách a uspět ve volbách v senátním obvodu Benešov.

„S Janem Skopečkem a Robertem Pechou jsme SPOLU připraveni vyhrát krajské volby a převzít vedení kraje. Do senátního klání o obvod Benešov vysíláme špičkového reprezentanta Dominika Haška. Jsem přesvědčen, že sdílí hodnoty, které jsou pro TOP 09 zásadní. Čest, odpovědnost a osobní svobodu,“ uvedl Václav Švenda.

Při své kandidátské řeči na předsedu kraje neopomněl ani reflexi současné celostátní situace. „Nemám rád populismus. Chci poctivá a dlouhodobě udržitelná a odpovědná řešení. To je ostatně i politika, kterou už skoro 15 let reprezentujeme v Příbrami. V následujících dvou letech nás čekají několikery volby, které zásadně rozhodnou o našich životech. Rozhodnou, jestli bude naše země stále patřit k demokratickému západu nebo bude opět směřovat k autoritářskému a oligarchistickému režimu ruského střihu. Po odstrašujících prohrách demokratů na Slovensku i v Maďarsku víme, že prostě obstát musíme. Osobně jsem pro to ochotný udělat maximum a je mi velkou ctí opět stanout v čele našeho týmu v TOP 09.“

Václav Švenda nyní zahajuje druhé období v čele krajské organizace. Před dvěma lety v této pozici vystřídal současného poslance a předsedu poslaneckého klubu Jana Jakoba.


Markéta Pečenková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka