www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Dobříšská březnová kultura

2020-02-19 08:00:36 | Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©

Expediční kamera je filmový festival, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. Program se uskuteční 12. března 2020 a 1. promítací blok začíná českým snímkem "B7 - 95 kilometrů, které ti změní život".

Foto

Expediční kamera.
(Z upoutávky, zdroj: Kulturní středisko Dobříš)

Kultura - březen 2020

12.3. Expediční kamera - přehlídka filmů
Expediční kamera je filmový festival, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce.
Výpravy do nitra džungle i pouště, neuvěřitelné výkony na skalách, plavby přes oceány i po divokých řekách, adrenalinové šílenství, návštěvy domorodých kmenů, stovky uběhnutých kilometrů i putování na dvou kolech, outdoorové hvězdy i neznámí a přesto úžasní cestovatelé, to vše máte možnost zažít během festivalu. Přijďte nasát atmosféru dálek, obdivovat pozoruhodné výkony a načerpat inspiraci ke svým cestám.
Program:
19.30 - 1. promítací blok
B7 - 95 kilometrů, které ti změní život (ČR)
Surf Cuba (Kanada)
Boy Nomad (Kanada)
21.00 - přestávka
21.20 - 2. promítací blok
Tieň Jaguara (Sk)
Sary Jaz (Aus)
Veškeré informace o programu, včetně trailerů k jednotlivým filmům najdete na webu www.expedicnikamera.cz
Společenský sál KD, čtvrtek 12. března 2020 od 19.30 hod. Vstupné: Základní: 100,- Kč, snížené - děti, studenti (do 26 let), senioři a ZTP: 50,- Kč. 

13.3 United Flavour - tour k nové desce Here to Stay
United Flavour vydávají v únoru 20 dlouho očekávané album s názvem Here to Stay, k němuž vyráží na comebackové turné. 
Prvotním impulsem pro vznik multikulturní skupiny United Flavour byl příchod dvou zakládajících členů kapely - španělské zpěvačky Carmen a baskytaristy Djeie v Pobřeží Slonoviny - do Prahy v druhé polovině 90. let …  
Kulturní vlivy Španělska, Afriky a střední Evropy se v hudbě United Flavour přetavují v energický mix, ve kterém se propojují prvky latina, reggae, dancehallu, r`n`b, soulu a hiphopu. United Flavour mají za sebou již deset úspěšných let existence. Dokáží naživo vytvořit skvělou atmosféru, o které by mohly vyprávět desítky festivalů a klubů anebo několikrát vyprodaný pražský Lucerna Music Bar. Kapela hrála po boku světových hvězd, jako jsou Manu Chao, Shaggy, Max Romeo, Buju Banton, Israel Vibration, Gentleman a další. 
Společenský sál KD Dobříš, pátek 13. března 2020 od 20.30 hod. Vstupné: 210,- (předprodej) a 240,- (na místě). Předprodej vstupenek od 25. 2. do 12. 3. (12 hod.) v trafice U Davida. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše, na tel.: 318 521 302.

19.3. Vernisáž výstavy obrazů - Karel Jerie - Mr. Blue Sky
Výstava obrazů z cyklu "Mr. Blue Sky" vám nabídne tvorbu akademického malíře Karla Jerieho, který se na Dobříšsko přistěhoval před několika lety a v jehož dobříšském ateliéru jeho, dnes již mezinárodně uznávaná, komiksová a malířská tvorba vzniká. Vystavené obrazy zavedou diváka do světa volného prostoru nebeských výjevů, které se proměňují v živé bytosti a reagují na život na zemi. Malíř zve do světa mraků, denních i nočních výjevů, do světa fantazie, ve kterém setkání krajiny a nebe nabývá zcela nečekaných metafor. Širší tvorbu Karla Jerieho může divák nahlédnout v ukázkách z pláten, ilustrací a komiksových kreseb z posledních let jeho tvorby. Mimo jiné budou poprvé představeny ilustrace pro připravovanou knihu Ondřeje Neffa.
Výstavní sál KD Dobříš. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 19. března 2020 od 17.00 hod. Výstava potrvá do 19. dubna 2020. Otevřeno po – čt 8.30 - 16 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14 - 16 hod. Vstup zdarma!

27.3. Sto zvířat - koncert v rámci tour 30 let
STO ZVÍŘAT vzniklo  v roce 1990 jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby kapela ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem.
STO ZVÍŘAT vstoupí do třicáté sezóny jistým krokem a v plné síle. Jaro a léto se chce věnovat  přípravám na nové třinácté album a zároveň si parádně užít všemi koncerty a festivaly své 30. narozeniny. Honza Kalina, kapelník Sto zvířat a textař skupiny Tomáš Belko se shodnou: "Kdyby nám někdo na jaře roku 1990 v bistru v Nerudově ulici na Malé Straně, kde jsme po tři dny vymýšleli název tehdy ještě neexistující kapely, předpovídal že se dožijeme se ZVÍŘATY třiceti let, asi by jsme za něj zaplatili a řekli si, hele asi nějakej šílenec...Mohli jsme se jmenovat taky DRUHÁ DOBA, nebo TROLLEJBUS, takže to vlastně dopadlo dobře, né?"
Společenský sál KD Dobříš, pátek 27. března 2020 od 20.30 hod. Vstupné: 250,- (předprodej) a 280,- (na místě). Předprodej vstupenek od 3. 3. do 26. 3. (12 hod.) v trafice U Davida. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše, na tel.: 318 521 302.

Připravujeme na duben
7.4. Travesti show Techtle Mechtle a Kočky v novém pořadu „Nemocnice na pokraji zkázy“.
Nový zábavný pořad protkaný vtipnými scénkami z nemocničního prostředí plný známých melodií a písniček s výpravou více než 70 kostýmů a divadelní scénou. Začátek od 19.00  hod. Předprodej vstupenek v trafice U Davida. Vstupné: předprodej 290,-Kč; na místě 310,- Kč.

17.4. Helena Zeťová - Consequences Tour 2020. Zpěvačka s krásným temným hlasem vydala na konci minulého roku novou desku, kterou představí i na Dobříši. Zazní i její známe hity z let minulých. Vstupné: 265,- předprodej/280,- na místě; Předprodej: v trafice „U Davida“ Dobříš od 3. 3. 2020 + on-line na https://www.smsticket.cz/vstupenky/20737-helena-zetova-consequences-tour

23.4. Vernisáž výstavy obrazů - Ladislav Hojný

24.4. Nezmaři a symfonikové Čro. - koncert folkové a filmové hudby v krásném prostředí zámku Dobříš. Vstupné: 250,-/300,-/350,- Kč. Předprodej vstupenek od 17. 3. 2020 v informačním středisku.


Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka