www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Připomínáme už skoro zapomenuté „Odpolední čaje“

2020-01-08 09:57:00 | Martina Křtěnová ©

Příbramské Komunitní centrum Svazu postižených civilizačními chorobami začalo fungovat jako první v ČR a i první v Příbrami v roce 2001 se sídlem na I. poliklinice a od roku 2006 působí v areálu bývalé 8. ZŠ Příbram 7. Od začátku ho vede p. Alena Kasíková, které i jejím spolupracovnicím, patří dík.

Foto

(Zdroj foto autorka)

Centrum pro své členy organizuje 7denní ozdravné a rekondiční pobyty a 5denní silvestrovský. Za dobu působení členové navštívili 26 míst ČR a většinu několikrát.

Pobyty kladou velký důraz na vzájemnou výměnu informací a zkušeností mezi účastníky pobytu, snižují bariéry pro postižené – informační, fyzické, psychické, mezilidské a poznávají krásy naší republiky.

V centru probíhá 1x týdně již 8 let trénink paměti, o který je čím dál větší zájem. Týdně se ho zúčastní přes 30 lidí ve třech hodinových skupinách. Přednášky s promítáním o městech, hradech a zámcích ČR a několik z historie Příbrami měly velkou návštěvnost a ohlas. Mezi pravidelné akce patří tvoření před Velikonoci a Vánoci. Velkou oblibu má odpolední Hudba a tanec každý čtvrtý čtvrtek v měsíci a radost z těchto setkání se dá těžko popsat.

Více informací naleznete na webu ww.civilky.cz/kc-pribram. V případě zájmu se můžete obrátit na e-mail kom.centrum-pribram@seznam.cz.

Podporu projektu Centrum služeb a komunitní centra 2019 zajistil Úřad vlády ČR.

Martina Křtěnová,
Centrum služeb SPCCH v ČR


Martina Křtěnová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka