www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Zištný úmysl je vedl k loupeži

2021-04-13 09:13:11 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Minulý týden obvinili příbramští kriminalisté 37letého muže a o dva roky starší ženu ze zločinu loupeže a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Dne 19. února si dvojice všimla v prodejně potravin v Příbrami 30letého muže, který byl silně pod vlivem alkoholu a disponoval větším obnosem peněz. Po vzájemné domluvě žena vylákala poškozeného pod příslibem cigarety a rozhovoru k průchodu domu. Tam ho poté obviněný napadl, shodil na zem a udeřil opakovaně do hlavy a obličeje. Následně mu násilím strhl pánskou sportovní tašku, ve které byly dva mobilní telefony, peněženka, jedenáct tisíc korun, platební karta, doklady, klíče, kapesní nůž, voňavka a dvě lahve alkoholu. Pak oba pachatelé z místa utekli.

Napadený po incidentu požádal obsluhu obchodu, zda by zavolala na tísňovou linku 158. Policistům se podařilo nakonec povedenou dvojici vypátrat. Ani jeden z nich se však k činu nedoznal, přestože u nich byly nalezeny odcizené telefony. Nyní jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Muž byl převezen do vazební věznice.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka