www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Vedení města Dobříše se podařilo po čtyřech letech vyjednat znovuotevření proluky v centru

2021-01-07 10:04:32 | Ing. Denisa Havlíčková ©

Včera ráno byly za pomoci pracovníků Vodohospodářské společnosti Dobříš odvezeny betonové panely, bránící průchodu z centra města směrem ke školce a škole. Otevřena bude také brána z druhé strany. Proluka u hotelu Heinz je tak opět průchozí.

Foto

(Zdroj foto: Město Dobříš)

Proluka u hotelu Heinz na Pražské ulici v centru města Dobříše byla uzavřená od roku 2017. Prostor, který je v soukromém vlastnictví, byl tehdy jeho majitelem panem Havelkou uzavřen a průchod veřejnosti znemožněn drátěným plotem a nevzhlednými betonovými panely. Uzavření průchodu bylo následkem dlouholetých soudních sporů mezi městem a panem Havelkou.

Nyní se po čtyřech letech podařilo současnému vedení města s panem Havelkou domluvit a k radosti celého města je proluka u hotelu Heinz opět průchozí.

„K podpisu smlouvy s majitelem proluky v centru města došlo na konci prosince loňského roku. Město si tento soukromý prostor pronajalo na 3 roky za cenu 144 tis. Kč za rok. Po dnešním odstranění betonových panelů bude celý prostor proluky uklizen a zkulturněn. Následně bychom chtěli na tomto místě vytvořit v rámci možností příjemný prostor s lavičkami a zelení,“ upřesňuje k celé věci starosta města Pavel Svoboda.

Staré betonové panely z proluky nakonec poslouží dobré věci. Využity budou totiž Vodohospodářskou společností Dobříš ke zpevnění cest k vrtům.

Otevření prostoru proluky a opětovné zprůchodnění z centra města směrem ke čtrnáctipatráku je pozitivní zprávou pro celé město. Zmizí tak nepěkné zákoutí z centra města. Dohodu s panem Havelkou kvitují velmi kladně i občané na sociálních sítích. Stejnou radost z ní má i samotné vedení města, které bude nyní hledat partnera, který by městu pomohl s kvalitním a pěkným vybavením tohoto prostoru. Místo půjde využít například i pro občasný stánkový prodej či rozšíření některé z místních restaurací o zahrádku.

Video z odklízení s vyjádřením pana starosty.


Ing. Denisa Havlíčková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka