www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

V Příbrami letos bude Svátek Tří králů bez tradičního průvodu

2022-01-04 07:37:49 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V běžném roce bychom nyní zveřejňovali pozvánku na průvod Tří králů s živými velbloudy. Běžný rok ovšem není a průvod se ani v letošním roce konat nebude.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Jednou z prvních akcí, na které pravidelně začátkem každého roku zveme, je průvod Tří králů, kdy v Příbrami máme tu zvláštnost, že Kašpar, Melichar a Baltazar jedou v čele průvodu na velbloudech. Tuto tradici již podruhé musíme porušit.

„Stejně jako v roce loňském, ani letos nám aktuální epidemická situace neumožňuje uspořádat tuto tradiční akci. Pevně věřím, že v letošním roce budeme mít možnost se setkávat více, že nebude třeba připravené akce rušit nebo omezovat počty návštěvníků,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Při průvodu měli účastníci vždy možnost přispět do Tříkrálové sbírky pořádané Charitou Příbram. Sbírka v letošním roce probíhá online www.trikralovasbirka.cz a přispět je možné také do kasiček, které až do 16. ledna budou umístěny na následujících místech: Denní stacionář Charity na nám. T. G. Masaryka, v Kafé lesS na Dvořákově nábřeží a samozřejmě také na Svaté Hoře.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka