www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Tipy na výlety s dětmi v horkých letních dnech

2022-08-16 09:35:45 | Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©

Ačkoliv se prázdniny pomalu chýlí ke konci, příležitostí k cestování je stále víc než dost. Nechte se inspirovat na místa, kde se schováte před horkem. Návštěva akvaparku, skalního bludiště či podzemí jistě přijde vhod. Vyrazit se dá také za poznáním, dobrodružstvím a za zábavou.

Foto

Vodní dům Hulice.
(Zdroj foto: Středočeská centrála cestovního ruchu)

Ve Vodním domě v Hulicích se děti osvěží vodou a zároveň se dozvědí mnoho informací o jejím významu pro přírodu a člověka. V areálu Monínec si užijí jízdu po maxiskluzavce i na elektrolodičkách. Vodní atrakce jsou také součástí Farmaparku Soběhrdy či Zooparku Zelčín. Vodní svět plný fantazie, pohybu a radost nechybí ani v Mirakulu.  
 
Ve Vodním domě v Hulicích vznikla moderní expozice, která zábavnou formou informuje malé i velké návštěvníky o významu vody pro přírodu a člověka. Hravé duše zaplesají ve vodním atriu, kde návštěvníci mohou sami ovládat vodu pomocí čerpadel a pump.

Do areálu Monínec lze v létě vrazit nejen za koupáním v přírodním koupališti, kde se dá jezdit na paddleboardu anebo na voru. Na zdejším Pilském rybníce je možné využít elektrolodičky. Atraktivní je místní Aktivity park s maxiskuzavkou, kuličkovou dráhou a dalšími atrakcemi. Spoustu zábavy se dá zažít v zábavně-naučném parku Mirakulum v Milovicích. Místní Vodní svět je jednou z desítek zdejších atrakcí a unikátním vodním dílem, které přináší nevšední zábavu malým i velkým.
 
V Zooparku Zelčín je možné zapůjčit si rafty a projet se na nich od splavu ve Vraňanech až po soutok Vltavy s Labem u Mělníka. Stačí si on-line objednat raft, zaparkovat u Zooparku a o vše ostatní včetně dopravy na start a z cíle zpět bude postaráno. Výlety za zvířaty nikdy neomrzí. Ve Farmaparku Soběhrdy děti v létě ocení atrakce jako vodní svět, kropítko nebo plovoucí kruhy, které jsou v provozu – spolu s dalšími nápaditými atrakcemi – každý den.  
 
Příjemně je i ve skalách. Cinibulkova stezka, která začíná a končí u Městských lázní Mšeno, představuje to nejlepší z Kokořínska včetně unikátního skalního města Bludiště. V Českém ráji je atraktivní naučná stezka Příhrazskými skalami plná informačních panelů s úkoly pro děti.

Když je horko, osvěžení lze hledat pod zemí. V Koněpruských jeskyních je celoročně konstantní teplota 10,6°C. Na prohlídku láká také Hornické muzeum Příbram – nezapomenutelný zážitek tam představuje jízda důlním vláčkem, důlním výtahem anebo po skluzavce. Děti starší šesti let mohou navštívit také doly v Kutné Hoře, kde se v minulosti dolovalo stříbro. Návštěvníci prohlídku absolvují oblečeni do ochranné perkytle.

Sázkou na jistotu je v letních měsících návštěva akvaparku, například toho vůbec největšího v České republice – Aquapalace Praha v Čestlicích. „O zábavu a osvěžení bude ve vodě a na zdejších atrakcích postaráno na dlouhé hodiny, a to jak pro děti, tak pro jejich doprovod. V akvaparku mají mnoho tobogánů včetně toho nejdelšího v naší zemi. Nechybí oblíbené atrakce jako divoká řeka, mořské vlnobití, spacebowl či laserová show, kterou jinde neuvidíte,“ dodává Karolína Kratochvílová, vedoucí marketingu Středočeské centrály cestovního ruchu.

V areálu Monínec si návštěvníci užijí jízdu po maxiskluzavce i na elektrolodičkách.
(Foto Jan Metlička)


Přehled akcí ze středních Čech, které stojí za pozornost a můžete se na ně těšit v nejbližších dnech

Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka