www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeští záchranáři dostanou na nákup deseti nových sanitek 30 mil. korun

2020-03-31 08:31:07 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

Deset nových sanitních vozů typu B, které slouží pro akutní výjezdy a pro zajištění přednemocniční neodkladné péče, si bude moci koupit Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje (ZZS SK).

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Rada kraje totiž odsouhlasila využití fondu investic pro rok 2020-2021 v celkové výši 30 milionů korun právě na nákup vozů pro záchranáře.

„Nákup a dodávka nových sanitek včetně zástaveb umožní záchranné službě nahradit stávající vozy, které již mají najeto mnoho tisíc kilometrů a budou sloužit jako záložní pro případ poruchy nebo autonehody. Všechny totiž splňují požadavky současné moderní medicíny při poskytování přednemocniční neodkladné péče,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc. s tím, že měsíčně sanitky najedou zhruba šest tisíc kilometrů.

„V případě odlehlých stanovišť záchranné služby, která transportují pacienty do poměrně vzdálených nemocnic, je roční počet najetých kilometrů ještě větší,“ dodal radní.

Nový sanitní vůz typu B

slouží k akutním výjezdům. Jejich vnitřní zástavby zahrnují výbavu na takové úrovni, aby bylo možno pacienta před transportem stabilizovat. Mezi výbavu patří defibrilátor-kardiostimulátor, nosítka, vakuová matrace, scoop rám, krční límce, dlahy, tlakový monitor, pulzní oxymetr, odsávačku, termofólii, infuzní pumpu, přikrývku, plicní ventilátor, průtokoměr, kyslíkové lahve, sterilní a nesterilní rukavice, sterilní a nesterilní obvazový materiál, injekční stříkačky a jehly, ampule s léky, infuzní sety, spojovací hadičky, gumové škrtidlo, laryngoskop, zdravotnické nástroje a další vybavení.


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka