www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Stoleté výročí odsunula pandemie, slavit se přesto bude

2021-09-07 17:08:25 | Tomáš Vašíček ©

Počátek ekonomického školství v Příbrami se datuje do roku 1920. Loni se mělo slavit stoleté výročí. Plány Obchodní akademie a Vyšší odborné školy však vzaly za své vinou pandemie koronaviru. Slavit se i přesto bude.

Foto

Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Příbram.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

S ročním zpožděním a v menším rozsahu, než se původně plánovalo, ale přece jen. Speciální den otevřených dveří a zahradní slavnost se budou konat v sobotu 18. září.

„Pandemie změnila vše, včetně našich plánů. Sto či přesněji sto jedna let existence však určitě chceme oslavit. Dopoledne přijme současné a bývalé zaměstnance starosta města a v 11 hodin se škola otevře široké veřejnosti. Na přilehlé zahradě bude hrát hudba, zajištěno je občerstvení a naše představa je, že se bude jednat o jakýsi happening, říkáme tomu zahradní slavnost,“ vysvětluje ředitelka školy Marcela Blažková.

V rámci svého výročí škola připravila obsáhlý almanach, který bude 18. září v prodeji za symbolických 100 Kč, zájemci si budou moci zakoupit na památku i placku. V den oslav škola speciálně ocení některé osobnosti, které se významně podílely na rozvoji ekonomického školství ve městě.

„Zveme srdečně všechny absolventy, rodiče, přátele školy a partnery, kteří nám pomáhají. Chceme, aby oslava byla ve znamení velkého mezigeneračního setkání. Vidíme naši oslavu jako prostor pro pohodové povídání, vzpomínání. Vyhlídky na počasí jsou také dobré, takže vše nasvědčuje tomu, že 18. září zažijeme příjemný den a oslavíme naše výročí,“ uzavírá ředitelka školy Marcela Blažková.


Tomáš Vašíček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka