www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Špionážních Třicet devět stupňů

2020-09-17 09:34:19 | Divadlo A. Dvořáka Příbram, Andrea Vasilová ©

Po delší době se na prknech příbramského divadla můžete těšit na novou inscenaci, a to na groteskní komedie Třicet devět stupňů.

Foto

Na obrázku vidíme zleva Kryštofa Grygara, Jana Konečného, Martina Dusbabu a Annu Fixovou.
(Foto Divadlo A. Dvořáka Příbram)

Hlavní postava Richard Hannay je britský vlastenec a světoběžník. Po dlouhém pobytu v jižní Africe našel v podvečer války s Německem útočiště v Londýně. Podivnou shodou okolností se dostane do nezáviděníhodné situace. V jeho bytě je zavražděna neznámá agentka a hlavní hrdina se rázem stává hlavním podezřelým. V té chvíli začíná hon na zločince.

Režisérka Kateřina Baranowska prozradila: „Je to parodie na špionážní triller, inspirovaný filmem Alfréda Hitchcocka. Setkáme se zde s tvrdými muži v kloboucích a s cigaretou na spodním rtu, kteří jsou zkažení nebo ovlivněni femme fatale. Hra je určena pro čtyři herce, kteří ovšem ztvární řadu postav. Prvky převlekové komedie udržují nejen groteskno a tempo hry, ale i hravost a divadelnost.“

Autorem hry je britský herec, komik a dramatik Patrick Barlow. Jeho nejslavnějším dílem je právě tato parodická divadelní adaptace proslulého špionážního románu 39 stupňů. Poprvé byla uvedena v červnu 2005. Inscenace získala Cenu Laurence Oliviera za nejlepší komedii roku 2006. Česká premiéra proběhla v květnu 2008 v Dejvickém divadle.

V režii Kateřiny Baranowske se představí Jan Konečný, Anna Fixová, Martin Dusbaba a Kryštof Grygar.

První premiéru můžete vidět ve čtvrtek 17. září od 19 hodin. Druhá premiéra následuje v pátek 18. září, také od 19 hodin na Malé scéně.


Divadlo A. Dvořáka Příbram, Andrea Vasilová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka