www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Sníh ve Středočeském kraji

2021-01-08 09:10:05 | Mgr. Martin Buček ©

Ve Středočeském kraji máme za sebou první letošní větší sněžení, které přineslo několik centimetrů nového sněhu. Sjízdnost na dálnicích v našem kraji v rámci zimní údržby zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic ČR. Technika při údržbě 351 km dlouhé dálniční sítě ve Středočeském kraji najela za 24 hodin dne 6.1. více jak 5500 kilometrů.

Foto

(Zdroj foto: ŘSD)

Pro ošetření povrchu vozovky dálnic bylo použito celkem 429 tun soli a 129571 litrů solanky a dálnice se tak podařilo udržet po celý den sjízdné bez větších obtíží.

Zimní údržbu na silnicích I. tříd zajišťuje ŘSD ČR smluvně. Jedná se o 667 kilometrů, které je třeba udržovat v požadovaném stavu. V průběhu celého včerejšího dne najela technika při údržbě těchto komunikací k 2500 kilometrů, přičemž v oblastech s vyšším spadem sněhu došlo i na pluhování.

Pro ošetření komunikací silnic I. tříd bylo použito 212 tun soli a 75 885 litrů solanky. Silnice se tak povedlo udržet převážně mokré místy se zbytky rozbředlého sněhu a sjízdné se zvýšenou opatrností.

Celkem tak technika za celý včerejšek najela při údržbě dálniční sítě a silnic I. tříd 8000 km a bylo použito 658 tun soli a 205456 litrů solanky.

Nejvíce se silničáři potýkali se sněhovou nadílkou v hraničních oblastech s Jihočeským krajem a krajem Vysočina, na Příbramsku, Benešovsku nebo Kutnohorsku, ačkoliv se sněžení postupně rozšířilo na většinu kraje.


Mgr. Martin Buček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka