www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Říjnová výzva 10 000 kroků startuje za pár dní

2021-09-28 08:39:10 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Zcela nejpřirozenějším lidským pohybem je chůze. Aniž bychom o tom přemýšleli, nachodíme denně při běžném „provozu“ tisíce kroků, pojďme to tedy počítat a zapojit se společně za Příbram do říjnové výzvy 10 000 kroků.

Foto

(Z upoutávky)

Říjnová výzva 10 000 kroků startuje v pátek 1. října. Ačkoliv název výzvy hlásá 10 000 kroků, jejím cílem není ujít každý den tento limit, ale začít chodit pravidelně. Chodit se dá v rámci běžného dne – cesta do práce, za nákupy, běžné denní pochůzky, procházky, venčení psa, to vše se počítá.

„Pokud začneme počítat tyto běžné denní aktivity, zjistíme, že splnit výzvu deseti tisíc kroků není tak nemožné, pojďme to společně zkusit v rámci říjnové výzvy. Zúčastnit se výzvy je velmi jednoduché, stačí se zaregistrovat na stránkách desettisickroku.cz, kde má naše město svůj „účet“. Své výkony, ať už ty jednorázové či celodenní, měřené na chytrém mobilním telefonu s instalovanými aplikacemi, jako Step Tracker, Pedometer, Krokoměr a Počítání Kroků a řadou dalších, počítat. Počty absolvovaných kroků a trasu (snímek obrazovky mobilu) pak budete pravidelně zaznamenávat pod svým přihlašovacím jménem na uvedených stránkách,“ přibližuje princip výzvy koordinátorka městské mobility Martina Nuslová

Do výzvy, která si klade za cíl rozpohybovat co nejvíce lidí, zejména lidí se sedavým zaměstnáním, vyšším věkem a nadváhou, kterým pravidelný pohyb může výrazně zvýšit kvalitu života, se může zapojit každý občan, a to včetně dětí od šesti let věku (účastníci od 6 do 18 let musejí mít souhlas zákonných zástupců). Výzvu je možné plnit jako jednotlivec, v rámci tvořených týmů nebo za město. Všichni účastníci výzvy se zároveň zapojují do soutěže o zajímavé ceny od organizátorů, a samozřejmě také od města. 

Pojďme ukázat, kolik toho v Příbrami nachodíme, registraci je možné provést až do 4. října 2021. 

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka