www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Řídím, piju nealko pivo

2022-07-20 07:10:20 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Dne 19. července se uskutečnila v dopoledních hodinách v Bohutíně dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, která byla zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní.

Foto

(Foto PČR)

Zodpovědní řidiči, kteří měli dechovou zkoušku negativní, v pořádku měli i všechny předepsané doklady a vůz byl také v řádném stavu, dostali za odměnu nealkoholické pivo a jednorázový alkohol test.

Nealkoholické pivo je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje. Akce si klade za cíl připomenout motoristům, že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří a dále jde o snahu snížit počet dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

Během prvního pololetí letošního roku zjistili policisté na Příbramsku u 415 řidičů, že jsou pod vlivem alkoholu či drog. Z uvedeného počtu se 172 osob dopustilo svým jednáním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Příslušníci policie letos řešili na příbramských silnicích 605 dopravních nehod, 25 z nich způsobili opilí motoristé.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka