www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Restart finančního výboru

2020-05-21 08:24:33 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Finanční výbor je institut zřízený Zastupitelstvem města a jeho účelem je v odborné rovině vyhodnocovat ekonomiku a hospodaření města. Po odstoupení předsedkyně a jedné členky finanční výboru rozhodli zastupitelé o rozpuštění a znovunavolení celého výboru.

Foto

Bývalé Horní ředitelství a v pozdí příbramská radnice.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Nedávné odstoupení předsedkyně a jedné členky finančního výboru vyvolalo diskuse o činnosti celého výboru. Při projednávání volby nového předsedy a doplnění chybějících členů padl návrh na rozpuštění a následné zvolení členů celého výboru.

„Málokteré město má finanční výbor sestaven z tolika osob vysoce se orientujících v oblasti financí. O to více nás trápí, že se z finančního výboru stalo jakési rétorické kolbiště, že je funkce výboru občas omezena jen na nesystematickou a z kontextu vytrhávající polemiku. Krok k odvolání a znovuzvolení všech členů finančního výboru vnímám jako restart. Věřím, že všichni členové, kteří mají o práci ve finančním výboru skutečný zájem, se o členství budou opět ucházet,“ uvedl k rozpuštění finančního výboru starosta města Jan Konvalinka.

Nominace na předsedu a členy Finančního výboru Zastupitelstva města Příbram mohou jednotlivé politické subjekty podávat do 31. května.

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Profous Vloženo: 2020-05-22 08:35:24 IP: 109.81.211.***
Pane Němec, doufám, že se přihlásíte jako zájemce o člena finančního výboru. Vyslyšte výzvu starosty, který jednoznačně deklaroval, že členství ve finančním výboru je otevřené pro každého angažovaného Příbramana. Přičemž počet členů není limitován a může být rozšířen podle počtu zájemců. Máte naší plnou podporu a doufáme, že výzvu přijmete.
Autor:Petr Němec Vloženo: 2020-05-21 13:28:58 IP: 37.48.43.***
Z vyjádření pana starosty jsem tak trochu zmaten a říkám si, že finanční výbor rozhodně není tím hlavním orgánem, který by potřeboval „restart“. Z jeho slov: „Málokteré město má finanční výbor sestaven z tolika osob vysoce se orientujících v oblasti financí. Věřím, že všichni členové, kteří mají o práci ve finančním výboru skutečný zájem, se o členství budou opět ucházet“, nejsem vůbec moudrý a pokud bych použil na toto vyjádření výklad gramatický i logický, tak mi z toho vychází, že finanční výbor byl až doposud obsazen skutečnými odborníky a většina měst nám ho mohla jen závidět, a proto budeme rádi, když se nám tito odborníci znovu přihlásí. Pak tedy nechápu, proč byli všichni odvoláni… Je více než jasné, že podstatou tohoto vyjádření je slovo „skutečný“!!! A onen „skutečný“ zájem by se v podání vedení radnice dal přeložit slovy: „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“. Nezlobte se na mě, ale slova o tom, že dle názorů jedinců, kteří budou v červnu posuzovat onen „skutečný“ zájem, se stalo z finančního výboru:„rétorické kolbiště, kdy je funkce výboru občas omezena jen na nesystematickou a z kontextu vytrhávající polemiku“, je politické mlácení prázdné slámy. No nechme se překvapit, zda v červnu zvítězí „skutečný“ zájem, nebo zájem našeho města mít kvalitně obsazený finanční výbor, který bude právě v nastávající době tolik potřeba. Obávám se ale, že „skutečný“ zájem zvítězí. Tak ještě pár lopat do kotle a plnou parou vpřed pro modrou stuhu.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka