www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Rallycross Cupu v sedlčanské kotlině

2022-06-17 09:36:32 | Daniel Kříž ©

Třetí podnik Rallycross Cupu v sezoně 2022 bude hostit sedlčanská kotlina v sobotu 18. 06. Týden po mezinárodním závodě Zóny střední Evropy se na rallycrossovou trať vydají opět jezdci. Sedlčanská kotlina prostě nikdy nespí.

Foto

(Autor foto Michal Vostárek)

V nejpočetnější divizi Škoda Cup, které aktuálně kraluje Lukáš Krotil, je přihlášeno více než 20 jezdců a o body do celkového pořadí budou bojovat typové modely Felicia, Fabia a CitiGO.

V eNkových třídách slibují sobotní souboje porovnání jezdců Rallycross Cupu s republikovými jezdci. V divizi N1400 se představí Lukáš Pech, který v republikovém šampionátu minulý víkend startoval s Renaultem Twingo RS a svou divizi vyhrál. V N1600 se bude snažit udržet své prvenství Matěj Novotný. Obdobně pak v méně obsazené divizi N1600+ Tomáš Rajchman s Fordem Fiesta ST.

V eSkových třídách je bodové hodnocení šampionátu ještě vyrovnanější. V S1400 aktuálně vede Petr Podhrázský se Škodou Felicia, S1600 opanovává Václav Nakládal s VW Polo a nejsilnější divizi eSkových vozidel s jednou hnanou nápravou vede Petr Wurm s vozem VW Golf GTi.

Milou součástí je divize S4x4, tedy levnější varianta SuperCars, která má mezinárodní zastoupení. Poslední divizí, která se v sobotním programu představí, je divize DX. Tato divize nahradila divizi historických vozidel a na startu tak vedle sebe mohou diváci vidět Škodu LR130, Fiat Punto, Nissan Sunny vozy Škoda Fabia, Felicia a mnohé další.

Sobotní program začíná v 08:00, bližší informace naleznete na webu rallycrosscup.cz.


Daniel Kříž ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka