www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Program zahájení adventu se v Příbrami mění

2021-11-24 08:47:25 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Přípravy adventního programu trvají několik měsíců, nyní musíme s lítostí oznámit, že s ohledem na epidemickou situaci se velká část plánů omezuje.

Foto

Z minulých ročníků oslav Adventu v Příbrami.
(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Koncert Anety Langerové či vystoupení Víti Marčíka jsme si měli užívat již tuto neděli, ovšem s ohledem na situaci, která nastala, se budeme muset smířit s tím, že připravený program bude omezen. Stejně jako řada dalších měst i Příbram musí upravit adventní program.

„Stávající situace neumožňuje pořádat akce bez omezení. Nechceme přistoupit k tomu, abychom adventní program dělali pouze pro očkované, abychom oplotili náměstí a vpustili pouze omezený počet návštěvníků. Program bohužel s ohledem na aktuální pravidla není možné uspořádat dle plánů, ale i tak chceme, abychom se ctí advent zahájili. Na náměstí
T. G. Masaryka bude v neděli 28. listopadu rozsvícen vánoční strom, po celý den bude hrát reprodukovaná hudba, připraveno je občerstvení a také stánkový prodej s vánoční tematikou,“
říká starosta Jan Konvalinka.

Vánoční náladu tedy budeme moci na vyzdobeném náměstí T. G. Masaryka vstřebávat u vánočního stromu, tradičního vyřezávaného betlému v životní velikosti a chybět nebude ani velkoformátová světelná dekorace. Tradiční výzdoba města je připravena, pracuje se také na plánech dalších týdnů, kdy chceme Příbramanům nabídnout alternativy rušeného programu. Mezi tyto plány patří například aktuálně připravovaná výstava mapující historii Vánoc, kterou připravuje Městské kulturní centrum ve spolupráci s Okresním archivem Příbram. Tato výstava bude instalována na velkoformátových panelech na náměstí T. G. Masaryka.

„Epidemická situace nám již podruhé zrušila plánované adventní akce. Nicméně bychom si neměli nechat zkazit kouzlo Vánoc a prožít je v klidu, a především ve zdraví. Symbolem vánočních svátků je strom. Příbramský vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka je ozdoben, v neděli bude rozsvícen a v podvečerních hodinách bude požehnán. V tuto dobu také zapálíme první svíčku na adventním věnci,“ dodává starosta Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka