www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Přípravy rekonstrukce pokračují

2020-06-29 08:19:56 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Rekonstrukce příbramského aquaparku se připravuje již několik let, nyní se přistoupilo k úpravě projektové dokumentace, která zásadně sníží cenu.

Foto

Jedna z vizualizací příbramského aquaparku.
(Zdroj: Město Příbram)

Příbramský aquapark byl otevřen 2. ledna 1978. V průběhu let došlo k několika úpravám, nikdy se ovšem výrazným způsobem neinvestovalo do obnovy technologií. V minulém volebním období byla schválena rozsáhlá rekonstrukce celého zařízení.

„Tento záměr se v průběhu příprav stal natolik finančně náročným, že jsme přistoupili k zásadnímu kroku projekt stopnout, přepracovat projektovou dokumentaci a rekonstrukci realizovat v menším rozsahu. Nejdůležitější je především výměna technologií, ale návštěvníci se dočkají i výrazných změn v zařízení a komfortu služeb,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Zastupitelé odsouhlasili možnost pokračování v úpravě projektové dokumentace, podle níž by se cena nového záměru měla pohybovat kolem částky 260 milionů korun bez DPH.

„Projektanti upravují původní projekt, ve kterém se počítá také s přípravnými pracemi pro další etapy rekonstrukce. V budoucnu by se tak mohla vybudovat i plavecká trojdráha či saunový svět, tedy prvky, které se v první etapě projektu realizovat nebudou. Nad projektem se v podzimních měsících se zastupiteli jistě několikrát setkáme,“ dodal Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka