www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Připravena je moderní technika, chybět nebude ani historický koutek

2021-11-10 09:48:41 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Hasičský záchranný sbor byl v Příbrami založen v roce 1970, což znamená, že jsme si v loňském roce připomněli padesáté výročí činnosti profesionálních hasičů v našem městě. Oslavy byly s ohledem na restrikce a opatření odloženy. Ne však úplně.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)©)

V loňském roce jsme si připomněli 50. výročí založení Hasičského záchranného sboru v Příbrami. Oslavy se bohužel konat nemohly, stejně jako byla zrušena celá řada akcí, které hasiči pravidelně pro veřejnost pořádají. Drobnou záplatou tedy jistě bude akce, která je naplánována na čtvrtek 11. listopadu. V tento den v čase od 10 do 15 hodin bude na prostranství před kulturním domem prezentována současná i dobová technika příbramského sboru.

„Rád bych tímto veřejnost pozval na krátké zastavení, k vidění budou nejen nejmodernější stroje a technika, ale také historické zásahové automobily z éry počátku našeho sboru,“ říká Tomáš Horvát, ředitel územního odboru HZS Příbram.

HZS Příbram každoročně pořádá Den otevřených dveří pro příbramské školáky. Jelikož byly obdobné akce v posledních měsících zrušeny, může být ta čtvrteční jistou náhradou pro děti školního i předškolního věku.

„Práce hasičů, stejně jako ostatních složek Integrovaného záchranného systému, je nedocenitelná. Velmi mě těší, že spolupráce města s Hasičským záchranným sborem je na velmi vysoké úrovni a myslím, že oboustranně výborně nastavená. Kdyby v loňském roce byla možnost konat oslavy tak významného výročí, zcela jistě by byly velkolepé. Potěšující je, že se hasiči nevzdali, a pro školy, školky a širokou veřejnost připravili tuto akci. Osobně se na ukázku techniky moc těším,“ dodává starosta Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka