www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Právě běží tři seriály, natáčené i ve středních Čechách

2021-09-22 08:38:22 | Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©

Během podzimu mohou diváci sledovat hned tři nové seriály České televize, které se natáčely ve středních Čechách. Letní atmosféru navodí komediální seriál Osada, natáčený u Nižboru poblíž řeky Berounky.

Foto

Seriál Osada se natáčel u řeky Berounky poblíž Nižboru.
(Foto Radek Bajgar)

Cestopisný seriál Českem na koňském hřbetu, ve kterém dva průvodci v sedle starokladrubských hřebců projíždějí českou krajinou po hipostezkách, zve diváky i do středočeských lokalit Lány, Královice, Radíč či na královský hrad Křivoklát. Dále se ve středočeských městech natáčel seriál Ochránce. Filmaře vzal do měst Kladno a Slaný, kde se odehrály kauzy, o nichž vypráví. Na tvorbě dílů o středních Čechách se podílela i Středočeská filmová kancelář.

Komediální třináctidílný epizodický seriál Osada s nadhledem rozebírá český fenomén chataření. Seriálová osada vyrostla u řeky Berounky nedaleko Nižboru. Ve spolupráci režiséra Radka Bajgara, scénáristy Petra Kolečka a kreativního producenta Josefa Viewegha vznikl seriál, který se ve středních Čechách natáčel od jara do podzimu loňského roku. Jedná se o chytrý odpočinkový seriál pro celou rodinu plný vtipných dialogů, komických a lehce absurdních situací i pohody. Věnuje se povahově odlišným postavám – seriálovým chatařům, kteří se snaží najít společnou řeč.

Čtrnáctidílný seriál J. Škopkové Českem na koňském hřbetu zve diváky do jednotlivých krajů České republiky. Spolu s průvodci Martinem a Ondřejem Krausovými se tak mohou vydat na putování po českých hipostezkách a jejich okolí, do hradů, zámků i hřebčínů. Cesta po středních Čechách pro filmaře začala v Lánech, kde vzdali hold prezidentovi T. G. Masarykovi, milovníkovi koní. Další zastávkou byly Královice, kde se hipostezky začaly značit poprvé ve středních Čechách. Na královském hradě Křivoklát se diváci spolu s herci ponoří do historie, nejen té spojené s koňmi. Na zámku Radíč na Příbramsku mohou objevit zvláštní plemeno Curly Horse.

Desetidílný detektivní seriál Ochránce otevírá témata jako šikana, sebevražda, smutný úraz, úmrtí dítěte, sexuální obtěžování a další. Jednotlivé díly postupně rozebírají deset případů, které otřásly školstvím. Reálnými kauzami se seriál inspiroval, aby z nich mohl převzít modelové situace. Pracovala na něm producentská skupina Michala Reitlera, na scénáři spolupracovali Tomáš Feřtek a Matěj Podzimek. V hlavní roli celostátního školského ombudsmana se objevuje Lukáš Vaculík.

Na tvorbě dílů o středních Čechách se podílela i Středočeská filmová kancelář – nekomerční subjekt začleněný pod Středočeskou centrálu cestovního ruchu. „Na obrazovky se momentálně dostávají zároveň tři seriály, při jejichž tvorbě s filmovými produkcemi spolupracovala i Středočeská filmová kancelář. Na to jsme hrdí, je to pěkná ukázka toho, že naše práce nese své zasloužené ovoce,“ dodává Martina Kuncová ze Středočeské filmové kanceláře.


Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka