www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Poznej Příbram patří mezi top 10 instagramových účtů

2021-04-08 08:34:19 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Město Příbram získalo sedmé místo v soutěži Zlatý lajk zaměřené na sociální sítě. Profil @poznejpribram patří mezi top 10 instagramů velkých měst. Spolek Kvalikom pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj hodnotil v soutěži Zlatý lajk kvalitu instagramových účtů českých měst s více než 10 tisíc obyvateli.

Foto

(Zdroj foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Nejlepší instagramový účet ve stejné kategorii má Kadaň, druhá je Praha, třetí Olomouc.

„Velmi originální projekt @poznejpribram se vymyká běžným instagramovým účtům měst a obcí. Vytvořil zcela nový koncept poznávání města prostřednictvím sociální sítě. Profil Poznej Příbram je opravdu velmi originální, kvalitně zpracovaný a mimořádně edukativní,“ uvádí odborná porota ve svém hodnocení.

Příbram na svých sociálních sítích směrem k turistům komunikuje od roku 2017. Místo toho, aby vystupovalo jako infocentrum městského úřadu, začalo budovat značku „Poznej Příbram“. V Příbrami se narodila nebo působila řada zajímavých osobností – na některé se zapomnělo, některé nemá veřejnost spojené s Příbramí. Město Příbram se rozhodlo vzbudit patriotismus ve svých obyvatelích a zvědavost v turistech a vydalo se po stopách těchto osobností.

„Chceme vytvářet pozitivní obraz města a jeho okolí, ale také přilákat do Příbrami nové turisty. Pravidelná měsíční témata se v minulosti věnovala například příbramským domům, loni jsme zase přinášeli sousedské příběhy zajímavých lidí, kteří žijí mezi námi,“ řekla Zuzana Kučerová, vedoucí Odboru kancelář města.

„Rozhodli jsme se hrdě přihlásit k historickým osobnostem a zároveň Příbramanům ukázat, že mají být na koho pyšní. Zároveň jsme se chtěli odlišit od komunikace jiných měst a nestavět obsahovou strategii na atraktivních fotkách městské architektury a krajiny,“ uvedl Václav Bešťák, autor projektu.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka