www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Počasí se umoudřilo, Bednění se vydařilo!

2021-10-05 09:00:32 | NZDM Bedna, Ing. Helena Schalková, Bc. Kamila Zelená ©

Ve čtvrtek 23. září proběhl v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Bedna devátý ročník kulturně zábavného odpoledne nazvaného Bednění. Akce přilákala více než stovku lidí a podle slov organizátorek - pracovnic NZDM Bedna - si ji návštěvníci užili. Menší děti si nechaly vyzdobit obličeje barvičkami, a malovalo a tvořilo se i v rámci soutěže s názvem Strom života.

Foto

Počasí se umoudřilo, Bednění se vydařilo!
(Foto Bedna)

Výherci v této soutěži, která zahrnovala tři věkové kategorie, si odnesli hodnotné ceny a každý návštěvník Bednění si mohl vyrobit placku s vlastním motivem.

Velkým lákadlem byl proběhlý workshop vedený finalistou soutěže „Československo má talent“, street-artovým umělcem vystupujícím pod jménem Malej Dejv, a úspěch sklidil i workshop plzeňské tanečnice Týny Vostracké.

Pracovnice Bedny se v průběhu odpoledne také ocitly v roli průvodkyň, neboť zájemcům představily služby, které Bedna poskytuje, zodpověděly jejich dotazy a popovídaly si s nimi o tématech, která návštěvníky zajímala.

Bednění se konalo pod záštitou starosty města Jana Konvalinky a bylo také díky finanční podpoře Města Příbram realizováno.


NZDM Bedna

je sociální služba určená dětem a mládeži ve věku 6-20 let, kteří tráví rizikově svůj volný čas, anebo jsou ohroženi sociálním znevýhodněním. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. V Příbrami působí již od roku 2010 a od ledna roku 2015 začal v rámci NZDM Bedna fungovat také terénní program. V současné době obě formy služby denně využije přibližně 30 dětí a mladých lidí. Zařízení v roce 2021 finančně podporuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, Středočeský kraj a Město Příbram a firemní a individuální dárci.

Provozovatelem NZDM Bedna je Ponton, z.s.

Ponton, z.s.

Nezisková organizace Ponton působí již 25 let v sociálních službách určených dětem a mládeži z problematického sociálního prostředí. Provozuje dva nízkoprahové kluby (v Plzni a Příbrami), terénní program, zařízení pro předškoláky a jejich rodiče, spolupracuje s rodinami žijícími v prostředí sociálního vyloučení. Denně tak díky projektům pomůže až 100 dětem a mladým lidem ze sociálně problematického prostředí. Významně se tím podílí i na poli prevence kriminality ve městě Plzni i Příbrami.


NZDM Bedna, Ing. Helena Schalková, Bc. Kamila Zelená ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka