www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Opravy a stavební práce v Areálu Nový rybník budou probíhat i v létě. Návštěvníky čekají omezení provozu ale také zajímavé novinky

2022-07-04 09:22:02 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©

V Areálu Nový rybník nyní probíhají práce na opravě lávek a vstupů do areálu včetně chodníků, to vše s důrazem na bezpečnost a kvalitu prostředí.

Foto

(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)

Postupnou rekonstrukcí prochází také minikemp a v polovině prázdnin se návštěvníci dočkají opravy velké trampolíny. Novinkou letní sezony bude hřiště na pétanque.

Návštěvníky čekají v průběhu léta ztížené podmínky u dvou vstupů do areálu. „O realizaci atraktivnějšího hlavního vstupu do areálu usilujeme už poměrně dlouhou dobu a jsem rád, že se nyní městu podařilo tuto realizaci vysoutěžit. I když jsme nechali před započetím prací proběhnout alespoň ty největší akce sezony, jako Novák Fest nebo Den děti, bude období realizace pro návštěvníky přesto ne úplně komfortní. Věřím však, že za důstojný vstup do jinak překrásného areálu, to stojí,“ říká Jan Slaba, ředitel Sportovního zařízení města Příbram.

Hlavní vstup z Březnické ulice projde kompletní renovací, která již probíhá a měla by trvat do září 2022. Již začátkem června byly zahájeny také práce na kompletní přestavbě tří lávek u hlavního vstupu, vedoucí přes potok. „Pro návštěvníky bude provizorně zřízen vstup mezi uzavřeným hlavním vstupem a vstupem u skateparku a přestavba lávek bude probíhat postupně. Vždy tedy bude možné alespoň jednu z lávek využít a projí tak na hráz Nového rybníka,“ přibližuje průběh realizace Slaba. Další práce budou probíhat na vstupu u Adventure golfu. Tady vznikne nový přístupový chodník, tak aby bylo možné bezpečně procházet podél Milínské ulice.

Velkou revitalizací prochází také minikemp v horní části areálu. „V prostoru, kde se dříve poměrně nepohodlně stanovalo a parkovalo, nyní budujeme tzv. stellplatzy pro karavany. Dojte k narovnání terénu a ve třech úrovních tak zde nově zaparkuje až 8 karavanů. To vše s veškerým komfortem,“ říká Slaba. Stellplatzy v Areálu Nový rybník budou sloužit jako karavanové stání na zpevněné ploše, kde lze zůstat stát přes noc, provádět základní údržbu, doplnit si pitnou vodu, dobít baterie a zbavit se odpadu, včetně šedé vody a chemické toalety. Doprovodné služby je možné využívat již nyní, v nejbližší době budou k dispozici také pračky. Samotné úpravy terénu pro stání budou probíhat až po sezoně, tak aby bylo vše hotové na příští léto.

Poté, co Sportovní zařízení města Příbram informovalo o protržení velké trampolíny, které již nebylo možné opravit, bylo s vedením města konzultováno zakoupení nové plachty k trampolíně. Tato oprava byla schválena a realizace výměny povrchu proběhne na přelomu července a srpna. Další novinkou, zejména pro starší generaci návštěvníků, bude hřiště na pétanque. To vznikne v prostoru u víceúčelového hřiště pod hrází. V současné tobě také probíhají dokončovací práce na opravě budovy „Nataša“, ve kterém sídlí a od 1. července začínají probíhat Animační programy Areálu Nový rybník.

Bc. Miroslava Poláková,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka