www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Od počátku nákazy zemřeli ve Středočeském kraji čtyři lidé

2020-04-02 10:59:29 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Na serveru Ministerstva zdravotnictví byl nedávno zveřejněn přehled zemřelých na onemocnění COVID-19, a to podle krajů a věkových skupin, od počátku nákazy v České republice do současnosti.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Ministerstvo zdravotnictví na svém serveru uveřejňuje pouze celostátní či krajské statistiky. Jednotlivé okresy či jednotlivá města zde zůstávají bez specifikace.

Celkem v České republice v souvislosti s onemocněním COVID-19 od počátku pandemie dosud zemřelo 40 lidí. K dnešnímu dni je evidováno 6.604 nakažených.

Denní percentuální vývoj podílu osob s prokázaným onemocněním COVID-19 na celkovém počtu testovaných osob v daném dni se však postupně snižuje. Včera například činil 4,7 %. Číslo vyjadřuje poměr pozitivně testovaných osob na COVID-19 vůči všem testovaným osobám v daný den. Výrazným úspěchem v překonání pandemie by bylo 1%. Kdy tato situace nastane? Odhady různých autorit se liší - konec dubna až konec května.

K uvedenému je třeba dodat, že se také průběžně zvyšuje počet testovaných, čímž se pochopitelně zvyšuje počet zachycených nákaz. Včera bylo provedeno 5973 testů.

V současné době je v rámci ČR hospitalizováno 342 pacientů, z čehož vážný či velmi vážný průběh má 72 osob.

V příbramské nemocnici jsou hospitalizování dva pacienti, z nichž jeden má vážný průběh a je ve stabilizovaném stavu na umělé plicní ventilaci na oddělení ARO.

Je třeba zopakovat, že COVID-19 je, na rozdíl od "běžné" chřipky, vysoce infekční onemocnění, takže je skutečně třeba se proti němu co nejlépe chránit. Projevuje se zejména horečkami, respiračními potížemi (kašel, dušnost), bolestí svalů a únavou.

U starších a chronicky nemocných osob může nemoc mít vážnější či velmi vážný průběh a může vést i k úmrtí. Proto je třeba možnost nákazy rozhodně nepodceňovat a všechna doporučená pravidla striktně dodržovat.

Přehled zemřelých na onemocnění COVID-19 ve Středočeském kraji
(datum úmrtí a věk)

25.3., věk 60+
29.3., věk 0-49
31.3., věk 60+
1.4., věk 50-59


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka