www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

O děti hasičů, policistů, záchranářů a lékařů je postaráno

2020-03-27 09:40:43 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

S uzavřením základních a mateřských škol vyvstal problém s hlídáním. Jsou profese, které nemohou zůstávat doma. O děti hasičů, policistů, záchranářů a lékařů je postaráno. Město Příbram na základě podnětu hejtmanky Středočeského kraje otevřelo mateřskou a základní školu.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

„Tato zařízení jsou otevřena pro děti těch, kterých je v současné době třeba více než jindy. Tedy děti lékařů, záchranářů, členů bezpečnostních sborů a ozbrojených sil a také zaměstnance určitých poskytovatelů sociálních služeb,“ řekla k otevření mateřské školy a školní družiny při ZŠ, obě ve Školní ulici, místostarostka města Zorka Brožíková.

Děti ve věku od 3 do 10 let jsou do školky a školní družiny přijímány na základě žádosti podané prostřednictvím jejich zaměstnavatelů přímo na Krajském úřadu. „Obě zařízení jsme otevřeli již v pondělí, k docházce přihlášeno 12 dětí školního a 22 dětí předškolního věku, přičemž aktuální počet docházejících je nižší. Žádosti o docházku neadministrujeme my jako město, ale jsou přijímány přímo prostřednictvím Krajského úřadu,“ dodává místostarostka Brožíková.

Děti i personál jsou zabezpečeny dostatečným množstvím roušek a desinfekčního materiálu.

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka