www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Novinky z Hornického muzea Příbram

2021-06-14 09:59:28 | Hornické muzeum Příbram ©

Vážení přátelé Hornického muzea Příbram, dovolujeme si Vás pozvat do znovuotevřeného muzea a jeho poboček. Zpřístupněny jsou všechny expozice i trasy v podzemí s omezením dle aktuálních vládních opatření. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Foto

Hornické muzeum Příbram.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Akce

Muzejní noc I: Zoologická exkurze za nočními zvuky přírody
18. 6. 2021
Jablonná – mokřad

Hornické muzeum Příbram připravilo na pátek 18. 6. exkurzi za mimo jiné nočními zvuky přírodní památky Jablonná – mokřad. Večerní vycházka vedená zoologem Mgr. Davidem Fischerem zaměřená na obojživelníky a další vodní živočichy je součástí doprovodného programu Muzejních nocí.

Muzejní noc II: setkání s odbornými pracovníky
19. 6. 2021
Hornický skanzen Březové Hory

Muzejní noc nabídne dětem i dospělým pestrý program: noční jízdy důlním vláčkem Prokopskou štolou, speciální prohlídky hornického domku, výrobu svící a voskových obětin nebo setkání s odbornými pracovníky – historikem, geologem, botanikem, archeologem či konzervátorem.

Sáňky se zvonci – divadlo pod širým nebem
26. 6. 2021
Skanzen Vysoký Chlumec

Divadelní představení Městského divadla Mladá Boleslav pod širým nebem se koná v rámci projektu Středočeské kulturní léto. Scénické čtení dopisů šlechtičen z let 1533–1590 přiblíží jejich osamělý život na venkovských sídlech a hrádcích, zatímco jejich manželé a otcové dobývali svět a psali dějiny.

Návštěvní doba

HORNICKÝ SKANZEN PŘÍBRAM – BŘEZOVÉ HORY: prohlídkové areály Ševčinského, Vojtěšského a Anenského dolu jsou otevřeny od úterý do pátku od 9 do 17 hodin (poslední prohlídka v 16 hodin, do vybraných expozic v 16.30), v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin (poslední prohlídka v 17 hodin, do vybraných expozic v 17.30).

PAMÁTNÍK VOJNA LEŠETICE je otevřen od úterý do pátku od 9 do 17 hodin (poslední prohlídka v 16 hodin), v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin (poslední prohlídka v 17 hodin).

SKANZEN VYSOKÝ CHLUMEC je otevřen od úterý do pátku od 9 do 17 hodin (poslední prohlídka v 16 hodin), v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin (poslední prohlídka v 17 hodin).

MUZEUM ŠPÝCHAR PROSTŘEDNÍ LHOTA je otevřeno od úterý do pátku od 9 do 17 hodin, v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin.

MUZEUM ZLATA NOVÝ KNÍN je otevřeno od úterý do pátku od 9 do 17 hodin, v sobotu a neděli od 9 do 18 hodin.

Návštěva v jiném termínu je možná po předchozí dohodě.


Hornické muzeum Příbram ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka