www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Netradiční způsob zahájení příbramského adventu

2020-11-11 07:45:38 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. a redakce ©

Letošní rok není ani trochu příznivý pro pořádání kulturních akcí, což se ukazuje také při přípravách zahájení adventu a předvánočního programu. Letos si nebudeme užívat pódiová vystoupení na náměstí, ale téměř vše se přesune do online světa.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Zahájení adventu je v Příbrami spojené s bohatým programem a rozsvícením vánočního stromu. Letos se ovšem tradičního zahájení v neděli 29. listopadu nedočkáme. Program tohoto dne i následujících adventních nedělí bude jiný, nebudeme se veřejně setkávat.

„V letošním roce jsme aktuální situací donuceni zvolit zcela odlišný koncept zahájení adventu. Tradiční rozsvícení vánočního stromu proběhne v neděli 29. listopadu, ovšem bohužel bez doprovodného kulturního programu na samotném náměstí. V rámci tohoto slavnostního dne se přesuneme do online světa. Těšit se můžete na online přenos adventního koncertu ze Svaté Hory,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Ve stejném duchu jako samotné zahájení adventu se budou nést i adventní neděle. Bronzovou adventní neděli 6. prosince nám zpříjemní online přenášený koncert z Hornického muzea. Stříbrná adventní neděle 13. prosince bude patřit online přenosu koncertu Ivy Bittové z kostela sv. Jakuba. Poslední adventní neděli, tedy tu zlatou, bude provázet koncert Pokáče a Lovesong Orchestry. Tyto koncerty by si lidé mohli užít přímo v ulicích města.

„Abychom nežili pouze ve virtuálním světě, má Městské kulturní centrum plán zpestřit program živými koncerty pod okny a v ulicích města. Programu přímo v ulicích se, pokud to bude dle aktuálních nařízení možné, ujme Lovesong Orchestra a Pokáč,“ dodal starosta s tím, že první koncert pod okny by se měl uskutečnit již při zahájení adventu a podruhé by se umělci do ulic vydali právě o zlaté adventní neděli.

Jediné, o co bychom v adventní době v letošním roce nemuseli přijít, je pořádání adventních trhů. Vše ale bude záležet na aktuální situaci a vládních nařízeních. O aktualitách budeme průběžně informovat a k dispozici budou také na webových stránkách www.vanoce.pribram.eu.


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. a redakce ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka