www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nehodovost na Příbramsku v roce 2020

2021-01-25 08:39:33 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Nehodovost se v loňském roce na Příbramsku snížila téměř o pětinu. V roce 2020 řešili příbramští dopravní policisté 1341 dopravních nehod, což je o 299 méně než v roce 2019.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Na příbramských silnicích zemřelo pět osob, o sedm méně než v předchozím roce, tj. snížení vážných a tragických následků o více než 40 %. Dále 26 lidí utrpělo těžké zranění a 288 poranění lehčího charakteru.

Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy, následně nepřiměřená rychlost – 187x a poté následovalo nedání přednosti v jízdě – 106x. Osmapadesát řidičů, kteří zavinili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 339 karambolů způsobila zvěř. Na automobilech vznikla škoda, která dosáhla téměř 80 milionů korun.

V měsíci prosinci se stalo 95 nehod, jeden člověk zemřel, jeden utrpěl těžké zranění a 21 osob lehká poranění. Škoda na vozidlech činila 4,5 milionů korun. Smrtelná dopravní nehoda se odehrála dne 21. prosince ve večerních hodinách v Jinecké ulici v Příbrami, kde se střetl autobus s chodcem, který šel po silnici ve směru jízdy dopravního prostředku.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka