www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nehodovost na Příbramsku

2020-07-02 09:02:18 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Za první pololetí letošního roku evidují policisté na Územním odboru Příbram celkem 666 dopravních nehod, což je oproti loňsku o 147 nehod méně. Zemřely dvě osoby, 15 lidí utrpělo těžké zranění a 125 osob poranění lehčího charakteru.

Foto

Obořiště, náraz do stromu, údajně vyhýbání zvěři, škoda 51 tisíc.
(Foto PČR)

V měsíci červnu řešili příslušníci policie 131 nehod. Jeden člověk skončil v nemocnici s těžkým zraněním a 31 osob s lehkým poraněním.

Bohužel dvěma lidem vyhasl život na silnici I/4 v katastru obce Milín. Devětasedmdesátiletá řidička přejela dne 12. června náhle do protisměru, kde narazila do nákladního a poté ještě do osobního vozidla. Žena a o rok starší spolujezdec podlehli svým zraněním na místě.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl v minulém měsíci nesprávný způsob jízdy, poté nepřiměřená rychlost, a to v 16 případech. Tři motoristé, kteří způsobili nehodu, byli pod vlivem alkoholu. Celkem 23 karambolů zavinila zvěř, od začátku roku se jedná o 160 těchto srážek. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která dosáhla 7,5 milionu korun.

O víkendu bude pokračovat dopravně bezpečností akce, která souvisí s odjezdem na prázdniny, kdy je očekávána větší hustota provozu. Během minulého víkendu zastavily na Příbramsku policejní hlídky 111 vozidel a zjistily u dvaceti motoristů přestupkové jednání. Nejčastěji šlo o nepřipoutání bezpečnostními pásy a o přítomnost návykových látek v těle. Na pokutách policisté vybrali téměř šest tisíc korun.

Nový Knín, utržená krajnice, škoda 40 tisíc korun.
(Foto PČR)
D4, smyk na mokré vozovce, škoda 70 tisíc.
(Foto PČR)


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka