www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Návrat dětí do škol

2020-05-15 09:07:06 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Od pondělí 11. května jsou otevřeny dveře základních škol, zatím pouze žákům 9. tříd. Všechny školy se již dlouho připravují na další termín, kterým je 25. květen, kdy do školy mohou začít chodit žáci 1. stupně, tedy žáci 1. až 5. tříd.

Foto

Základní škola v Jiráskových sadech v Příbrami.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Všichni se musí řídit manuálem upřesňujícím hygienické a další podmínky znovuotevírání škol, které vydalo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Co rodiče asi nejvíc zajímá, je povinnost nošení roušek. Ve třídě při stanoveném maximální počtu 15 dětí a dodržení zásady nutného rozestupu, tj. jednoho žáka v lavici, mít děti roušku nemusí. Výjimkou jsou skupinové práce a další aktivity, které vyžadují blízký kontakt. Ve škole mimo třídu je povinnost roušku nosit, stejně tak samozřejmě i při pobytu žáků venku,“ říká místostarostka pro školství Zorka Brožíková. A dodává: „Záleží samozřejmě na rodičích, jakou formu roušky pro svoje děti zvolí, zda jednorázovou či látkovou. Každopádně je nutné, aby byl každý žák z domova vybaven dvěma rouškami na den a sáčkem na jejich uložení.“

„Do otevření škol pro žáky 1. stupně zbývá už jen pár dní. Věříme, že se už všichni, učitelé i děti, těší na společné chvíle ve škole a že se v dohledné době vrátí život, a to nejen ten školský, do obvyklých kolejí,“ říká závěrem Zorka Brožíková.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka