www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kraj sehnal 20 tisíc respirátorů, z vládní zásilky obdržel zhruba 56 tisíc kusů

2020-03-23 08:59:45 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

V sobotu v ranních hodinách začal Středočeský kraj připravovat distribuci celkem zhruba 76 tisíc respirátorů. „Mám obrovskou radost, že se nám vlastními silami podařilo koupit 20 tisíc respirátorů typu FFP2. Dalších přibližně 56 tisíc kusů respirátorů FFP2 jsme obdrželi a máme na skladě od vlády,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Foto

Středočeský kraj.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„V sobotu a v neděli naši pracovníci telefonicky a emailem oslovili jednotlivá zařízení a připravili dodávky. Dohodli se na konkrétních hodinách a místech, kde bude možné ochranné pomůcky v průběhu pondělí a úterý vyzvedávat,“ řekla hejtmanka s tím, že k tomuto účelu bude sloužit 12 distribučních míst, kterými jsou oblastní nemocnice a vybrané školy v okresních městech.

Kraj také podepsal objednávku na 45 tisíc antibakteriálních roušek z nanomateriálu, určených pro mnohonásobné použití, které budou po dodání okamžitě poskytnuty do sítě sociálních služeb, tedy především domovům pro seniory. „Moc děkuji všem osloveným firmám, které nám vyšly vstříc, a ušijí nám roušky v mnohdy šibeničních termínech. Jsem vděčná za velmi vstřícné a rychlé jednání,“ vyzdvihla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Kraj zajistil také ve dvou dodávkách celkem přes 126 tisíc litrů desinfekčních prostředků pro autobusové dopravce, kteří pro Středočeský kraj zajišťují přepravu lidí. „Toto množství by jim podle jejich informací mělo vystačit na 60 dní. Děkuji za spolupráci Asociaci dopravců Středočeského kraje, která pomůže se zajištěním distribuce přímo k přepravcům,“ sdělila dále hejtmanka. upřesnila.

Podle hejtmanky kraj očekává další dodávku ochranných pomůcek. V té by měly být zejména roušky a obleky. „Jsem nesmírně ráda, že úsilí a maximální nasazení mého týmu začíná přinášet své konkrétní výsledky a věřím, že se nám nejtěžší období, kdy jsme bojovali s omezeným množstvím ochranných prostředků, podařilo zažehnat. Samozřejmě nadále nepolevujeme v intenzivním shánění dalšího materiálu a budeme rádi za každou upřímnou a rychlou pomoc, které se nám nyní dostalo například na popud zástupce opozice pana Tomáše Havlíčka. Od Povodí Vltavy, konkrétně zásluhou pana ředitele Petra Kubaly, dostaneme masky pro záchranáře,“ dodala hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Středočeskému kraji se do dnešního dne podařilo nad rámec zásob získat více než 30 tisíc respirátorů a roušek.


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka