www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Koupání v přírodním koupališti Nový rybník se  nedoporučuje

2020-09-17 09:41:11 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©

Dle Krajské hygienická stanice Středočeského kraje je v přírodním koupališti Nový rybník podezření na výskyt parazitů, způsobujících cerkariovou dermatitidu. Na základě tohoto podezření je nyní doporučeno nevyužívat tuto lokalitu ke koupání. 

Foto

(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)

Cerkariová dermatitida je parazitární onemocnění kůže, které vzniká při koupání ve volné přírodě a které je způsobeno parazitickými motolicemi, a to pouze jedním z jejich vývojových stádií (cerkariemi). Při kontaktu s kůží člověka cerkárie proniknou do kůže, kde však nejsou schopny přežívat a hynou. Na kůži se objevuje zarudnutí, otok, tvoří se skvrny doprovázené silným svěděním. Kožní projevy se objeví za 12 – 24 hodin po pobytu ve vodě, a to pouze na částech těla, které přišly do styku s infikovanou vodou. Po několika dnech příznaky vymizí. Onemocnění se nepřenáší mezilidským kontaktem.

Vzhledem k této skutečnosti se v současné době nedoporučuje využívat přírodní koupaliště Nový rybník ke koupání. Pokud ke kontaktu s vodou dojde, návštěvník by se měl neprodleně osprchovat čistou vodou.

Bc. Miroslava Poláková,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka