www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kapacita nemocnic se blíží absolutnímu vyčerpání. Pomůže červený kříž

2021-02-23 11:29:09 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

„Velká část naší republiky se během nejbližších dvou týdnů dostane k vyčerpání kapacity existujících lůžek,“ varoval náměstek ministra zdravotnictví Prof. Vladimír Černý. „Je nutné tuto situaci vnímat jako jakoukoli jinou katastrofu, která v minulosti lidstvo postihla,“ dodal.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Nákaza se evidentně šíří Českou republikou od západu na východ. Případy těžkého průběhu i mladších pacientů narůstají. „Česká republika v této situaci ještě nikdy nebyla,“ uvedl Prof. Vladimír Černý. „Je nutné otevřeně říci, že kapacita intenzivních lůžek v Česku se blíží svému absolutnímu vyčerpání,“ dodal. Nemocnice si na základě pokynů centrálního koordinátora vypomáhají, tudíž již nyní dochází k transportům pacientů do odlehčenějších nemocnic. Jedná se i o spolupráci s Bavorskem.

„Český červený kříž je zde více než sto let a jeho historickým posláním je mimo jiné pomáhat při mimořádných událostech a epidemie covidu je samozřejmě jednou z nich,“ uvedl Richard Smejkal za Český červený kříž. „Proto jsem začali v říjnu minulého roku intenzivně školit nejen své členy ale i veřejnost na kursech základů ošetřovatelství, abychom si vytvořili zálohu a kapacitu lidí, které v případě nouze můžeme použít a posílit tím kapacity nemocnic,“ dodal. Jedná se o mobilní týmy, které jsou nasazovány v rozsahu 72 hodin a jež budou výraznou pomocí pro naše zdravotníky.


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka