www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Jan Konvalinka k nouzovému stavu: Jsme v situaci, kdy musíme vzít rozum do hrsti

2021-03-03 08:38:36 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Až do 28. března jsou v platnosti dosud nejrazantnější opatření proti šíření koronaviru. Nově je to omezení pohybu. Starosta Příbrami Jan Konvalinka vyzývá všechny občany k trpělivosti a k dodržování epidemiologických opatření.

Foto

Starosta Příbrami Mgr. Jan Konvalinka.
(Z videa)

„Náš pracovní život se musí vejít do okresu Příbram a náš osobní život by se měl vejít do katastru města,“ řekl starosta města Příbrami Jan Konvalinka. „Někteří lidé berou tato omezení velmi nelibě. Přece jen máme rodiny, přátele, kamarády, které chceme vidět, za kterými chceme jet a teď nemůžeme. Někteří dokonce jdou až tak daleko, že vnímají ta omezení jako zvůli mocipánů,“ dodává.

„Avšak problém koronaviru, pandemie onemocnění covid-19, už dávno přestal být legrací. Myslím že řada z vás ve svém okolí zná někoho, kdo měl těžký průběh nemoci, byl hospitalizován nebo zemřel,“ zdůrazňuje starosta.

„Jsme na cestě, která je nastavená správným směrem a vyvede nás z toho marastu ven. Očkování sice začíná pomalu, kostrbatě a s řadou komplikací, ale už začíná fungovat. Očkování dokáže pandemii limitovat, dokáže jí zastavit. Takže naději máme,“ uvádí starosta Jan Konvalinka.

„Úplně nejmocnější ze všech není ani vláda, ani odborníci. Jsou to sami lidé, obyčejní lidé, jako jste vy a já, kteří mají tu moc průběh té pandemie ovlivnit. Pokud se budeme chovat zodpovědně, rozumně a budeme respektovat to, co nám ti odborníci říkají, tak jsme na dobré cestě,“ uzavírá starosta Jan Konvalinka.

Minutky z radnice (video zveřejněno 1.3.2021)


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka