www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Celostátní sčítání dopravy 2020

2020-07-13 07:43:17 | Mgr. Martin Buček ©

Ředitelství silnic a dálnic 12. července zahájilo Celostátní sčítání dopravy 2020 (CSD). Výstupy z CSD slouží primárně Ministerstvu dopravy, ŘSD ČR a jednotlivým krajům jako podklad pro rozhodovací a plánovací činnosti na svěřených komunikacích, řešení ochrany životního prostředí a pro zajištění celoevropských dopravních cílů.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Využívány jsou také pro projektovou a posudkovou činnost.

Celostátní sčítání dopravy na dálniční a silniční síti je prováděno v pětiletých cyklech. Jarní část sběru dat začíná obvykle v polovině dubna a končí 30. června. ŘSD ČR po dohodě s dodavatelem zakázky, kterým je konsorcium firem pod vedením Centra dopravního výzkumu v. v. i. Brno, přesunulo z důvodu epidemie COVID-19, která nebývale ovlivnila dopravu, jarní část na stejné období příštího roku.

Na konci května, kdy bylo z aktuálních dat intenzit dopravy zřejmé, že se doprava pomalu vrací do stavu před vyhlášením mimořádných opatření, bylo rozhodnuto, že prázdninová i podzimní část CSD 2020 proběhne v letošním roce. Prvním sčítacím dnem byla neděle 12. července. Sčítání potrvá do konce října.


Mgr. Martin Buček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka