www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Akce Ochutnej Evropu je v plném proudu

2022-08-18 08:43:20 | Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©

Na začátku srpna odstartovala série akcí Ochutnej Evropu, které v rámci předsednictví České republiky v Radě Evropské Unie pořádá Středočeský kraj. Po úspěšných zastávkách v Příbrami a Nymburce je připraveno dalších osm zastávek ve větších středočeských městech.

Foto

(Foto Středočeská centrála cestovního ruchu)

Akce Ochutnej Evropu probíhají pod záštitou ministra pro evropské záležitosti ČR pana Mikuláše Beka.

Kromě nabídky kulinářských specialit z různých koutů Evropy jsou v rámci jednodenního programu představeny jednotlivé evropské země. Mladé kapely, vítězové posledního ročníku soutěže Skutečná liga, představují jednotlivé země i po hudební stránce. Vždy je připraven pestrý výběr gastronomických specialit a bohatý kulturní program.

Na své si přijdou dospělí i děti, pro které je připraven speciální dětský program, skákací hrad, malování na obličej a spousta dalších zábavných soutěží. Ti starší si mohou otestovat své vědomosti v zábavném kvízu a vyhrát zajímavé ceny. Po představení jednotlivých bloků evropských zemí, rozložených téměř do celého dne, na účastníky vždy čeká ještě vystoupení populárních interpretů: Eddie Stoilow a Šárka Vaňková.

„Na akci si na své přijde opravdu každý. Návštěvníci se pobaví, ochutnají nejrůznější evropské speciality a dozvědí se spoustu zajímavostí. Navíc budou mít možnost lépe poznat a pochopit význam členství České republiky v Evropské unii a různorodost evropských regionů, jejich kulturu, tradice a hlavně gastronomii,“ dodává Jakub Kulhánek, ředitel Středočeské centrály cestovního ruchu.

Na každé ze zastávek bude k vidění také putovní výstava oceněných staveb, které byly realizovány na území Středočeského kraje za přispění finančních prostředků z Evropské unie. Tato výstava má za cíl, právě prostřednictvím oceněných projektů a staveb, vyzdvihnout význam členství.

Nejbližší zastávky festivalu Ochutnej Evropu ve středních Čechách:

21. 8. Beroun
27. 8. Mladá Boleslav
3. 9. Benešov
9.-11. 9. Výstaviště Lysá nad Labem
17. 9. Kolín
24. 9. Rakovník
1.10. Kutná Hora
8.10. Mělník
15.10. Kladno


Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka