www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Rallycross Cup v sedlčanské kotlině proběhne již tuto sobotu

2022-07-13 08:31:04 | Daniel Kříž ©

Další zastávkou automobilových závodů Rallycross Cupu bude v sobotu 16.07. podnik na sedlčanské kotlině. Tentokrát se pojede na rallycrossové trati v protisměru. Start se posune před divácké prostory, první zatáčka povede vlevo k věži a nejzajímavější pasáží bude skok a výjezd z Joker Lapu.

Foto


(Upoutávka - autor článku)

Na páteční večer mají pořadatelé pro jezdce, členy týmů, fanoušky a širokou veřejnost připravené společné pečení vuřtů a hudební program v depu. Zahájení pátečního programu je stanoveno na 19:00.

V sobotu začne závodní program v 08:00 tréninkovými jízdami, ostře závodit se začne v 09:45 prvními kvalifikačními jízdami.

Startovní listina aktuálně čítá přes osmdesát vozidel a nejvíce je tradičně zastoupena divize sériových vozidel z Mladé Boleslavi, Škoda Cup. O body do celkového pořadí budou bojovat typové modely Felicia, Fabia a CitiGO.

Tzv. eNka nabídnou opět porovnání jezdců z republikového šampionátu s jezdci Rallycross Cupu. Minulý závod velmi zamíchal bodovým přídělem a rozestupy v celkovém hodnocení šampionátu mezi jednotlivými jezdci v těchto třech kubaturách jsou takřka nulové.

O podobné bodové míchanici se dá hovořit i v eSkových třídách, tedy v divizích s povolenými úpravami motoru a podvozku. Odstoupení a absence několika jezdců dává šanci závodníkům s aktuálně nižším bodovým ziskem.

Poslední divizí, která se v sobotním programu představí, je divize DX. Tato divize nahradila divizi historických vozidel a na startu tak vedle sebe mohou diváci vidět Škodu LR130, Fiat Punto, Nissan Sunny vozy Škoda Fabia, Felicia a mnohé další.


Daniel Kříž ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka