www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Rekonstrukce chaty Granit je dokončena. První návštěvníci zde prožijí Silvestra

2021-12-23 09:23:07 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Chata Granit na Zadově prošla v letošním roce významnou rekonstrukcí, výsledkem je moderní ubytovací zařízení, které je opět k dispozici veřejnosti.

Foto

Chata Granit.
(Zdroj foto: Město Příbram)

O osudu chaty Granit se v průběhu let jednalo opakovaně. Otázka zněla, zda chatu prodat či ji ponechat v majetku města. I přesto, že se rada města přikláněla k prodeji, byl vyslyšen hlas pro zachování rekreačního zařízení v majetku města.

„Chata Granit nemohla nadále fungovat v režimu, kdy byla provozována na dálku z odboru městského úřadu. Provoz chaty byl komplikovaný, zajišťovaný na dálku, obsazenost nebyla naplněna a po finanční stránce jsme byli ve ztrátě. Ačkoliv jsem i já osobně byl původně pro prodej zařízení, jsem nyní rád, že se nám podařilo najít kompromisní řešení, kdy byl objekt převeden pod správu Sportovních zařízení města Příbram, která zajistila zásadní rekonstrukci a chatu Granit bude provozovat,“ říká na úvod starosta města Jan Konvalinka.

Chata Granit byla pod správu Sportovních zařízení města Příbram převedena 1. května letošního roku a rekonstrukce byla zahájena v červenci. Nyní jsou práce dokončeny a objekt může opět sloužit veřejnosti, kdy je možné pobyt ve tří, čtyř a šestilůžkových pokojích zarezervovat přes zcela nový rezervační systém na webových stránkách chatagranit.cz.

„Interiér chaty prošel neskutečnou proměnou. Opravdu zásadním krokem bylo rozdělení společného sociálního zařízení, kdy díky úpravě dispozice má nyní každý ze sedmi apartmánů vlastní koupelnu s toaletou, ať už přímo vstupem z pokoje nebo přes chodbu. Ve většině pokojů je také vlastní kuchyňka. Mezi společné prostory patří společenská místnost a jedna větší kuchyňka. Baví mě i drobné detaily, jako jsou například věšáky v jednotlivých apartmánech, které odkazují na nejvyšší vrcholy v okolí. Rád bych poděkoval všem, kteří se na rekonstrukci podíleli a věřím, že se návštěvníkům bude nové ubytování na Granitu líbit,“ doplnil starosta Konvalinka.

Velmi přívětivou polohu chaty Granit

doplňuje svah s lyžařským vlekem u Horejšů, který se nachází v těsné blízkosti chaty, co by z okna sněhovou koulí dohodil. Pro charakteristiku této sjezdovky je význačné podotknout, že se jedná o ideální svah pro rodiny s malými dětmi. Pro náročnější lyžaře se nedaleko nachází lyžařský areál Zadov – Kobyla, který svou kvalitou a náročností uspokojí i náročnější lyžaře a snowboarďáky. Pro milovníky běžeckého lyžování nabízí blízké okolí udržované běžecké stopy, po kterých je možné se dostat i do jiných lyžařských středisek. V letním období si přijdou na své turisté, cyklisté i sběrači hub a borůvek.


Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí,


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka