www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje

2021-10-05 09:18:37 | Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©

Na slavnostním vyhlášení 8. ročníku prestižní soutěžní přehlídky Stavba roku Středočeského kraje 2021, které se uskutečnilo 30. září v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře, byly vyhlášeni vítězové v jednotlivých kategorií. Kromě informací o soutěži se nechte inspirovat oceněnými díly a jako cíle výletů zvolte Kolín, Benešov a jejich blízké okolí.

Foto

Kolín, chrám sv. Bartoloměje od Petra Parléře, který byl spolu s okolním areálem revitalizován.
(Zdroj foto: Středočeská centrála cestovního ruchu)

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje 

Akce na týden 4.-10. 10. 

Podzimní Zemědělec 2021 v Lysé nad Labem (7.-10. 10.)
Na výstavišti v Lysé nad Labem se bude probíhat tradiční výstava Podzimní zemědělec 2021. Souběžně s ní se uskuteční také celostátní výstava hospodářských zvířat Náš chov včetně prodejní výstavy drobnochovatelů. V sobotu 9. října se návštěvníci mohou těšit na středočeské dožínky s tradičním dožínkovým průvodem.
Více zde: www.vll.cz

8. ročník divadelní přehlídky Nučický kahan (7.-9. 10.)
V Nučicích poblíž Rudné u Prahy se uskuteční 8. ročník přehlídky ochotnických divadel Nučický Kahan. Letošní ročník se může pochlubit účastí legendárního loutkového souboru Buchty a loutky i dvěma představeními, která uspěla na posledním ročníku Jiráskova Hronova – Cvičme v rytme od souboru Brambůrky z Mostu a včelařské divadelní rondo Úl od známého Divadla V.A.D.
Více zde: www.divadlozumpa.cz

Pochod za malínským křenem (9. 10.)
V okolí Kutné Hory se uskuteční 40. ročník dálkového pochodu Za malínským křenem pro pěší turisty i cyklisty, za odměnu v cíli bude čekat klobása s křenem. Kraší trasy budou procházet nejbližším okolím města, údolím Vrchlice a dále směrem na Malešov a dál k Sázavě. Je možné zvolit i dvanáctikilometrovou trasu po naučné Stříbrné stezce přes vrcholy Kaňk a Kuklík. Dvacetikilometrová trasa zahrnuje žlutý okruh kolem města s nádhernými výhledy, trasa s délkou 27 km prochází naučnou stezkou Po stopách husitských hejtmanů, která zájemce seznámí s historií tohoto hnutí. V nabídce jsou i dvě trasy o délce 36 km a jedna padesátikilometrová.
Více zde: www.tj-turista.cz

Komentovaná vyhlídka od vrtule v Ořechu (9. 10.)
Spolek Ořech připravil komentovanou vyhlídku od vrtule z místního ořešského kopce. Každou půlhodinu se zájemci budou moci rozhlédnout z vyhlídky i s komentářem místních průvodců. Nahlédnou také do historie Ořecha a okolí, připraven je i doprovodný program. Každý z účastníků obdrží mapu s vyznačením všeho zajímavého, co je z vyhlídky vidět.
Více zde: www.orech.cz

Street food festival v Kolíně (9. 10.)
Na kolínském Karlově náměstí se uskuteční druhý ročník street food festivalu. Účastníci budou moci ochutnat moderní i nemoderní gastronomii a zažít, co je skutečný street food. Těšit se mohou na mix chutí světových kuchyní i té české, dorazí i oblíbené food trucky. K dispozici bude víno a pivo z malých pivovarů i výběrová káva. Pochoutky budou připravovány přímo před zraky účastníků.
Více zde: www.cityevent.cz

Fotoblázinec Beroun (9. 10.)
V Berouně se uskuteční setkání profesionálních i amatérských, pokročilých i začínajících fotografů a dalších příznivců fotografie. Letošní osmý ročník bude nepovinně zaměřen na makro. K vidění bude výstava fotografií na volném prostranství, promítání autorských fotografií s besedou a hodnocením, přednášky i fotolov.
Více zde: www.fotoblazinec.cz

Akce na týden 11.-17. 10. 

Máslovické dýňování 2021 (16. 10.)
V Máslovicích poblíž Libčic nad Vltavou se uskuteční Máslovické dýňování 2021. Na programu je zdobení a vyřezávání dýní, soutěže, hry pro děti a tvořivé dílny, hudební produkce, soutěž o nejzajímavější dýni, pohádkový les, strašidelný dům pro větší děti i dospělé i dýňové občerstvení a vaření z dýní. Prodávat se budou dýňové suvenýry i samotné dýně.
Více zde: www.maslovice.cz

Havelské posvícení v Zadní Třebáni (16. 10.)
V Zadní Třebáni na Berounsku se uskuteční tradiční Havelské posvícení. Koná se na návsi a nebude chybět výtvarná dílna a další podzimní tvoření, oblíbené dlabání dýní a také různorodé občerstvení včetně posvícenských koláčů.
Více zde: www.zadnitreban.cz

Napoleonika na Loučeni (16. 10.)
Loučeň vzdá poctu padlým vojákům z napoleonských válek opravou jejich památníku a rekonstrukcí bitvy u Hüningenu. Návštěvníci se přenesou do let 1796-97, kdy rakouská vojska bojují na mnoha místech s francouzskými revolučními vojsky. Uskuteční se rekonstrukce bitvy i slavnostní pochod městysem Loučeň, průvod k pomníku Helma a slavnostní odhalení pomníku Helma.
Více zde: www.zamekloucen.cz

Street food festival v Neratovicích (16. 10.)
V Neratovicích se vůbec poprvé uskuteční oblíbený street food festival. Na náměstí Republiky budou návštěvníci ochutnávat moderní i nemoderní gastronomii. Těšit se mohou na mix chutí světových kuchyní i té české, dorazí také oblíbené food trucky. Chybět nebude víno či pivo z malých pivovarů a výběrová káva. Pochoutky budou připravovány přímo před zraky účastníků.
Více zde: www.cityevent.cz

Musica Florea Nymburk – raně barokní experimentování (16. 10.)
V nymburském evangelickém kostele proběhne koncert Musica Florea. Na programu je Claudio Monteverdi, Adam Václav Michna z Otradovic a Giuseppe Valentini. Jaké principy ovlivňovaly tvorbu barokních skladatelů? Jakých způsobů v hudbě využívali? Jak pracovali s emocemi a jejich promítáním ve svých dílech? Na tyto a další otázky týkající se barokní hudby se ve svém novém programu pokusí odpovědět Musica Florea v čele s Markem Štrynclem.
Více zde: www.musicaflorea.cz

Výstavy v Mělníce
Ve vstupních prostorách mělnického muzea bude probíhat výstava výtvarných prací žáků 2. ZŠ Jungmannovy sady Mělník pod vedením Mgr. Andrey Doležalové (5. 10.-7. 11). Slavnostní vernisáž se uskuteční 13. října od 16 hodin. V muzeu rovněž probíhá (10. 9. – 31. 10.) ve velkém sále výstava Jedu v jedu o tom, s jakými jedy se v přírodě může setkat každý z nás. V kavárně od 5. 10. do 4. 11. bude k vidění výstava Vše o archeologii, věnovaná výročí úmrtí Václava Krolmuse (1861), Josefa Ladislava Píče (1911) a Jindřicha Matiegky (1941) – významných osobností české archeologie a antropologie.
Více zde: www.muzeum-melnik.cz


Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka