www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Vánoce v hornickém domku a Štědrovečerní šichta

2020-12-11 09:16:27 | Linda Dlouhá ©

Od pondělí 7. 12. do pátku 18. 12. 2020 se koná akce s názvem Vánoce v hornickém domku, která bude letos vzhledem k epidemiologické situaci trochu komornější, ale určitě neméně poutavá.

Foto

Hornické muzeum Příbram, hornický domek.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Zařízení doporučuje vzhledem k omezené kapacitě objednat místo předem na tel. 318 626 307.

Ve stejném termínu bude na dole Anna připravena ukázka pracovního Štědrého dne – tzv. Štědrovečerní šichta, jejíž součástí je jízda důlním vláčkem slavnostně vyzdobenou Prokopskou štolou. I zde doporučujeme předchozí rezervaci na čísle 318 630 149.

Od pondělí 7. 12. 2020 do neděle 10. 1. 2021 mohou zájemci o místní tradice zavítat na výstavu Příbramské betlémy, kterou Hornické muzeum Příbram prezentuje v Galerii Františka Drtikola. Výstava nabízí ke zhlédnutí dvě desítky historických i současných betlémů z příbramského regionu. Jádro expozice tvoří cenné historické betlémy z konce 19. a první poloviny 20. století, představující ukázku tvorby horníků z Příbrami i okolí. Doplněny jsou novějšími pracemi, jejichž autoři k tvorbě přistoupili inovativním způsobem a místo dřeva si zvolili méně obvyklé materiály, například textil, keramiku, vlněnou přízi, cín či kameny.

Výjimečné prosincové prohlídky chystá Skanzen Vysoký Chlumec. Pořádají se ve dnech 17. 12. – 20. 12. 2020 a přiblíží vám atmosféru lidových Vánoc v 19. a na začátku 20. století. Během individuální prohlídky skanzenu budou mít návštěvníci možnost ze síní či skrz otevřená okna nahlédnout do svátečně nazdobených světnic a komor některých obytných stavení.


Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka