www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Názvy ulic vysvětlí doplňkové tabulky

2020-12-02 08:51:29 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Jistě každému se někdy stalo, že tápe nad tím, proč a po kom se jednotlivé ulice ve městě jmenují. V Příbrami si na tyto otázky odpovíte díky projektu Poznejte ulice Příbrami.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Díky projektu Poznejte ulice Příbrami jsou na předem vytipovaných místech k tabulkám se jmény ulic umisťovány tabulky doplňkové. Ty mají za úkol vysvětlit pojmenování dané ulice.

„Jak jsem již v minulosti uvedl, jde o skvělý počin, který napomůže osvětlit občanům a návštěvníkům města naši minulost,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

V první etapě bylo umístěno celkem pětadvacet doplňkových tabulek a s instalací dalších se bude pokračovat v roce příštím. Označeny již jsou následující ulice a náměstí: Hrabákova, Charvátova, Heyrovského, Kollerova, Klaudova, Mixova, Fráni Kučery, Hlinomazova, Prof. Karla Pobudy, Václava Šáry, Karla Hojdena, Josefa Bartoše, Plynárenská, Na Flusárně, Primáře Václava Trnky, Q. M. Vyskočila, náměstí Arnošta z Pardubic, Sevastopolské náměstí, náměstí dr. Josefa Theurera.

Nápad na označení ulic dodatkovými tabulkami vzešel od členů kulturní a letopisecké komise. Při výběru nejvýznamnějších lokalit město spolupracovalo s ředitelem Státního oblastního archivu v Praze Danielem Doležalem, který zároveň zpracoval stručný popis historického kontextu pojmenování. 

Město Příbram ve výše uvedeném projektu počítá s označením celkem 30 míst.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka