www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Osobnosti Příbrami 20. století

2020-07-02 09:23:03 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V Příbrami se narodila nebo působila řada zajímavých osobností. Jejich život můžete poznat díky nově vydané brožurce Osobnosti Příbrami 20. století. V historii našeho města najdeme celou řadu zajímavých osobností. Některé máme s Příbramí spojené, u jiných mnozí netuší, že jsou našimi rodáky, nebo že je jejich osobní či profesní život do Příbrami zavál.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Stopy významných osobností jsme začali mapovat v roce 2017 na sociálních sítích prostřednictvím online projektu Poznej Příbram. Nyní jsme se rozhodli přenést tuto myšlenku také do skutečného světa a jedenáct osudů představit v tištěné brožuře, která může velmi dobře posloužit občanům i turistům k dalšímu objevování našeho města. Vedle základních informací o uvedených osobnostech je brožura doplněna také mapou, na které jsou vyznačena místa velmi úzce s uvedenými osobnostmi spojená.

Jan Čáka, Jan Drda, František Drtikol, Antonín Dvořák, Josef Hlinomaz, Karel Hojden, Hanuš Jelínek, Pavel Juráček, Fráňa Kučera, Václav Šára a Hermína Týrlová – to jsou jména o jejichž životě se dočtete ve zmíněné brožurce, která je k dispozici v infocentru v Knihovně Jana Drdy a na Zámečku-Ernestinu, na Svaté Hoře, v Hornickém muzeu a v Galerii Františka Drtikola.

„Naše město, kromě toho že je krásné, tak má i bohatou historii, s níž je spjata celá řada osobností nejen regionálního, ale i mezinárodního významu. Jsem proto moc rád, že prostřednictvím brožurky Osobnosti Příbrami 20. století máme tyto osobnosti možnost připomenout, a to i s konkrétními místy kde se narodili, bydleli, žili či tvořili,“ dodal ke vzniku brožury starosta Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka