www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Sametová Příbram zaujala pamětníky i mládež

2019-11-19 08:56:03 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Neděle 17. listopadu patřila i v Příbrami vzpomínkám na dobu před třiceti lety, na dobu Sametové revoluce. Sametová Příbram byla akce, při které jsme měli možnost zavzpomínat na příbramské listopadové události roku 1989.

Foto

Vystoupení skupiny Bosáci.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Díky spolupráci se Státním okresním archivem Příbram mohli pořadatelé zveřejnit celou řadu fotografických dokumentů a také část velmi zajímavého videomateriálu z generální stávky, která v Příbrami proběhla 27. listopadu 1989.

„Přípravy akce nebyly vůbec jednoduché, protože si uvědomujeme, že listopad roku 1989 je pro obyvatele naší země velmi důležitým mezníkem. Program jsme koncipovali tak, aby si každý našel ten kousek, který ho zaujme. Věřím, že akce doplněná často doposud nepublikovanými materiály a vzpomínkami pamětníků, přítomné potěšila,“ uvedl za pořadatele Vlastimil Ševr z Městského kulturního centra (MKC).

Jednu akci máme za sebou, ale nezahálí se. Městské kulturní centrum finišuje s přípravami na adventní čas, který bývá v Příbrami plný vystoupení pro všechny věkové skupiny. Zahájení adventu je letos naplánováno na neděli 1. prosince a pak budeme občany a návštěvníky města zvát po tři neděle na adventní zastavení.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí

Show skupiny Pyroterra.


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka