www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramská MHD bude bezbariérová, Arriva nasadí nové autobusy

2019-11-20 09:43:02 | Jan Holub ©

Arriva Střední Čechy bude dalších deset let vozit cestující v městské dopravě v Příbrami. S městem se dohodla na výrazné obnově vozového parku a zkvalitnění služeb pro cestující. Od prosince už lidé nebudou muset zdolávat schody v autobusech při nastupování nebo vystupování.

Foto

Příbramská MHD bude bezbariérová, Arriva nasadila nové autobusy.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Všech dvacet autobusů v příbramské MHD bude nízkopodlažních, což při nástupu i výstupu ocení zejména rodiče s kočárky, starší a méně pohybliví občané. Cestující si užijí i další komfort, kromě pohodlných sedaček to bude klimatizovaný prostor autobusů,“ říká František Soumar, ředitel společnosti Arriva Střední Čechy. Společnost včera autobusy slavnostně představila zástupcům příbramské radnice i cestujícím, kteří si je přišli prohlédnout a vyzkoušet si jejich komfort.

Arriva Střední Čechy nakoupila pro Příbram 14 nových autobusů značky Mercedes, dalších šest vozidel je zánovních a splňují přísné požadavky města na kvalitu poskytovaných služeb v MHD Příbram. Cestující nové autobusy poznají hned na první pohled, jsou totiž výrazně červené a s logem města. Vybaveny jsou také jednotným informačním systémem a kromě hlášení zastávek uvidí cestující na LCD panelu trasu spoje i další informace k němu. Větší pohodlí ale rozhodně neznamená zvýšení cen jízdenek, ty zůstanou beze změny.

„S novými autobusy získává hromadná doprava v Příbrami zcela nový kvalitativní rozměr. Za stejnou cenu jízdného získají naši občané výrazně kvalitnější službu, větší komfort a vyšší úroveň přepravy, srovnatelnou s městy západní Evropy,“ říká starosta Příbrami Jan Konvalinka.

S výjezdem nových autobusů se změní od 1. prosince velmi drobně jízdní řády městské dopravy. Upraven bude jejich provoz během vánoční svátků a zanikne linka s označením 9A, která měla jen dva ranní spoje z autobusového nádraží do zastávky Pekárny.

Zajímavosti z MHD

* Provoz zajišťuje 20 autobusů.
* Za volanty autobusů se střídá 37 řidičů, z toho 4 ženy.
* Městská doprava má 98 zastávek.
* V provozu je na 19 linkách přes pět stovek spojů.


Jan Holub ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka