www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Práce na Drkoláči pokračují

2019-09-30 09:31:38 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Drkoláč je jeden z vítězných projektů participativního rozpočtu. Jde o projekt, který řeší přírodní cyklostezku, místo pro hry, setkávání a odpočinek. Jak název napovídá, jedná se projekt, který je realizován v oblasti Drkolnova.

Foto

Pan Alimov společně se starostou města Janem Konvalinkou při prohlídce trailu.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Návrh byl v participativním rozpočtu města Příbram přihlášen již v roce 2018, kdy nezískal dostatečné množství hlasů. To však autory návrhu neodradilo a do realizace svého záměru se pustili na vlastní pěst. Možná i tento krok posunul projekt v participativním rozpočtu roku 2019 na první místo. Nyní se tedy pokračuje s podporou města.

„Na projektu byl odveden veliký kus práce, za který je třeba poděkovat všem, kdo se na budování této cyklostezky určené našim nejmenším podílejí. Jde skutečně o skvělý nápad a jsem rád, že paní Michaela Alimov s projektem budování trailu přišla, a dokonce bez příslibu podpory i začala,“ uvedl při prohlídce místa vznikající cyklostezky starosta města Jan Konvalinka.

Celý trail by měl být zhruba 400 metrů dlouhý a při jeho budování je myšleno nejen na samotné jezdce, ale s ohledem na jejich věk také na doprovod. „Celý trail je veden lesem po pravé straně cesty, po které mohou jít maminky malých jezdců. Stezka je tvořena tak, aby nemusely být káceny stromy, byla bezpečná a kopírovala terén. To znamená, že se vše snažíme nechat na svém místě, z kořenů tvoříme přirozené překážky a zbavujeme se pouze kamenů, které by mohly být určitým nebezpečím,“ přiblížil práce manžel navrhovatelky, který zároveň kvitoval spolupráci s městskými lesy a technickými službami.

Na co tedy mají být prostředky z participativního rozpočtu čerpány? Podle vyjádření tvůrců projektu je potřeba dodělat samotný trail, který je hotov zhruba ze tří čtvrtin. Dále na konci cyklostezky je záměr vytvořit odpočinkové místo, které bude osazeno několika herními prvky pro děti. „Jde o skutečně vhodnou lokalitu, kde rodiče s dětmi ze sídliště Drkolnov mohou být během pár minut v klidové zóně bez dopravy a dalších rušivých elementů. Podobné projekty je třeba podporovat,“ dodal Jan Konvalinka.

Dcera manželů Alimových je zkušebním jezdcem. Jízdu si vyloženě užívá.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)
Pánové Alimov (pravo) a Plechatý z osadního výboru Zdaboř (vlevo) představují plány, jak by měla stavba trailu a odpočinkového místa pokračovat.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka