www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Pozor na zloděje a kapsáře

2019-10-09 08:44:23 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Koncem minulého týdne odcizil zatím nezjištěný pachatel kabelku. Událost se stala v jednom příbramském obchodním domě. Poškozená žena si ji nechala volně položenou v nákupním vozíku. Zloděj pak využil nestřeženého okamžiku.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Uvnitř kabelky měla okradená osoba mobilní telefon, dioptrické brýle, platební kartu, doklady a finanční hotovost. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, nákupní centra nebo hromadnou dopravu. Často pracují v organizovaných skupinách, např. se snaží odpoutat pozornost tím, že se vyptávají na zboží, jejich komplic má pak prostor pro spáchání krádeže. Využívají nepozornosti a nedbalého zacházení s majetkem. Krádež bývá blesková, předem pečlivě nacvičená.

Muži by měli nosit peníze, doklady a platební karty v náprsní kapse, ne v zadní kapse kalhot. Ženy by neměly nechávat peněženky a cennosti na vrchu kabelky, ty by měly nosit pokud možno u těla a využívat jejich různá zapínání.

Doklady je třeba nosit odděleně od peněz a PIN platební karty odděleně od karty. Zavazadla a kabelky bychom neměli pouštět z dohledu, nenosit je na zádech nebo je zanechávat v nákupních vozících.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka