www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nekalé obchodní praktiky „šmejdů“

2020-01-20 10:01:38 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Každodenně se setkáváme s případy, kdy jsou povětšinou naši senioři zlákáni, oklamáni a okradeni takzvanými „šmejdy“. V Příbrami bude o této problematice přednášet Zbyněk Prousek.

Foto

Příbramský Seniorpoint.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Jméno Zbyněk Prousek je známé v boji proti těm, kteří se neštítí podvodným jednáním obohacovat a svoji práci představuje slovy: „V rámci své profesní i soukromé činnosti se zabývám sběrem informací, které mohou sloužit jako důkaz protiprávní činnosti takzvaných `šmejdů`. Agresivní šmejdí hyeny brutálně, nemilosrdně a bezcitně drancují zejména seniory a působí rozsáhlé hospodářské a morální škody. V honbě za penězi se `šmejdi` neštítí takřka ničeho! Působnost `šmejdích bestií` vykazuje znaky organizovaného zločinu. Já a tým mých kolegů jsme aktuálně v kontaktu s mnoha obětmi těchto zločinců – řady obětí se však každým dnem rozšiřují.“

Senior Point Příbram pořádá 20. ledna přednášku, při níž právě Zbyněk Prousek bude hovořit o tom, jak se atakám „šmejdů“ bránit a jak postupovat v případě, že se s nimi setkáme. „Je potřebné o praktikách osob, které obtěžují a ohrožují naše spoluobčany, informovat. Jde o osoby, které se neštítí využívat slabost, osamělost a mnohdy nemohoucnost našich seniorů a proti tomu je třeba bojovat. Jsem rád, že se v Příbrami obdobné přednášky konají,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Přednáška se koná 20. ledna od 13 hodin v prostorách Senior Pointu.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka