www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Lanový park doplňuje nabídku aktivit

2020-01-30 08:30:49 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Nový rybník je areálem, který zve ke sportovnímu vyžití, hrám i odpočinku. Na jaře budou moci návštěvníci využívat také „staronový“ lanový park.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Lanový park, který je nyní instalován v blízkosti dětského hřiště na Nováku, byl původně navržen a instalován na dětské hřiště u Q-klubu. Ovšem ukázalo se, že herní prvky neodpovídají svojí kvalitou bezpečnému využívání ve výšce. Právě s ohledem na bezpečnost minulé vedení města rozhodlo o zhotovení nových herních částí s tím, že ty původní budou umístěny v areálu Nového rybníka.

Zatímco lanový park na Rynečku funguje, na Nováku byly všechny původní prvky uschovány a s dodavatelem stavby se dlouhodobě řešila realizace projektu. „Z bezpečnostních důvodů bylo v minulosti rozhodnuto, že původní prvky lanového parku budou umístěny v areálu Nováku, a to v bezpečné výšce. Dodavatele, firmu MT Stav, jsme několikrát vyzývali k dokončení prací, ovšem marně. Nyní město dokončilo lanový park na Nováku samo a po původním dodavateli budou vymáhány náklady soudní cestou,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka.

Lanový park na Nováku je instalován. Nyní probíhají poslední úpravy tak, aby jakmile bude vhodné počasí pro venkovní aktivity, mohla být tato dráha dětmi využívána.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka